“Καλώς ήρθαμε στο σχολείο”: έντυπο για την υποστήριξη και προσαρμογή των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021

Το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, σε συνέχεια του οδηγού που είχε δημοσιεύσει μετά την άρση της καραντίνας και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, δημοσίευσε και τώρα έναν νέο πρακτικό οδηγό που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Στόχος είναι η προετοιμασία του εκπαιδευτικού προσωπικού για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η οποία φαίνεται πως θα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω της αυξημένης επαγρύπνησης και των έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας.

Το ηλεκτρονικό έντυπο έχει τίτλο “Καλώς ήρθαμε στο σχολείο!” και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αρκετά πρακτικό έντυπο το οποίο επικεντρώνεται στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την ομαλή προσαρμογή των μαθητών όλων των βαθμίδων στη νέα σχολική χρονιά. Στις σελίδες του ο εκπαιδευτικός μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τους ενδεδειγμένους τρόπους διαχείρισης της τάξης αλλά και εξατομικευμένων περιπτώσεων εν μέσω της όλης κατάστασης που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας.

Γίνεται ιδιαίτερη μνεία τόσο στην περίπτωση της αλλαγής βαθμίδας – και επομένως και σχολικού περιβάλλοντος – όσο και στη χρήση της μάσκας από τα παιδιά όλων των ηλικιών. Το σχετικό υλικό συνδέεται άμεσα και με τις σχετικές οδηγίες προς εκπαιδευτικούς που έχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν το Εργαστήριο, σχετικά με την διαχείριση της ανησυχίας και αβεβαιότητας που ενδεχομένως βιώνουν οι μαθητές εν μέσω της ιδιαίτερης υγειονομικής κατάστασης.

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό υλικό του Εργαστηρίου κάνοντας κλικ στους ακόλουθους συνδέσμους:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...