Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βασικές αρχές Ψυχοπαθολογίας και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις”

ΜΚΟ “Κλίμακα” (english site), σχετικά με ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει εντός ολίγων εβδομάδων. Το πρόγραμμα λέγεται “Βασικές αρχές Ψυχοπαθολογίας και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις” και από ότι κατάλαβα απευθύνεται σε άτομα που έχουν άδεια ασκήσεων επαγγέλματος στον ευρύτερο τομέα της ψυχικής υγείας και θέλουν να κάνουν κάποια περαιτέρω εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς. Όπως περιγράφεται στην σχετική ανακοίνωση, στόχος του προγράμματος είναι η εμπέδωση βασικών κλινικών γνώσεων και η ανάπτυξη κλινικών δεξιοτήτων όπως κλινική συνέντευξη και αξιολόγηση, διαφορική διάγνωση και θεραπευτική αξιοποίηση των κλινικών πληροφοριών.

Πιο συγκεκριμένα, θα καλυφθούν οι παρακάτω τομείς:
  • Κλινική Συνέντευξη
  • Σχιζοφρένεια και συναφείς διαταραχές
  • Συναισθηματικές Διαταραχές
  • Άγχος και Αγχώδεις Διαταραχές
  • Σωματόμορφες Διαταραχές
  • Διαταραχές Προσωπικότητας
  • Αυτοκτονικοί ασθενείς
Το πρόγραμμα είναι μονοετές (Νοέμβριος 2010-Ιούνιος 2011) και θα περιλαμβάνει 90 ώρες συναντήσεων/εβδομάδα. Το κόστος είναι περίπου 1000 ευρώ, και το deadline για την υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ ή ρίξτε μια ματιά στην αφίσα και στην ανακοίνωση του προγράμματος που ακολουθούν:

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...