• Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία
Ψυχολογείν
  • Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Children Apperception Test και Thematic Apperception Test

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους και σε φοιτητές ψυχολογίας.  Εισηγήτρια: Γεωργία Λεμπέση, Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Δομή Σεμιναρίου

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 40 ώρες και χωρίζεται σε δυο μέρη:

Α. Μέρος: Εκπαίδευση στο ΤΑΤ και το CAT (20 ώρες)

Ο σκοπός του πρώτου μέρους του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη διαδικασία χορήγησης των δοκιμασιών, με το υλικό τους και το φύλλο ανάλυσης των ιστοριών. Οι εκπαιδευόμενοι θα εξασκηθούν στη μεθοδολογία του L. Bellak, την πιο διαδεδομένη μεθοδολογία ανάλυσης των δοκιμασιών στον ελληνικό χώρο. Θα δοθούν επίσης πληροφορίες και για τη μέθοδο της V. Shentoub που αντιπροσωπεύει τη γαλλική σχολή, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν στη διάθεσή τους την καλύτερη σφαιρική ενημέρωση  πάνω στις δοκιμασίες. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει βιωματικές ασκήσεις και ομάδες εργασίας πάνω στην ανάλυση των καρτών καθώς και περιστατικών από το προσωπικό αρχείο της εισηγήτριας. Πρόγραμμα Α μέρους του σεμιναρίου: Παρασκευή 14/03/2014, 5:00 – 9:00 μ.μ. : Εισαγωγή στις προβολικές δοκιμασίες CAT και ΤΑΤ.
  1. Εισαγωγή στη θεωρία των προβολικών δοκιμασιών.
  2. Το υλικό και η χορήγηση των δοκιμασιών ΤΑΤ και CAT σύμφωνα με τη μέθοδο του Bellak.
  3. Το Senior Apperception Test (S.A.T) και η προβολική μέθοδος των Κηλίδων του Rorschach.
  4. Λήψη ιστορικού για ενήλικες και παιδιά.
  5. Το φύλλο ανάλυσης των ιστοριών του L. Bellak – Οι 10 διαστάσεις του συστήματος του L. Bellak.
  6. Απαραίτητες ψυχοδυναμικές έννοιες για την ερμηνεία των δοκιμασιών:
    1. H έννοια της ψυχικής σύγκρουσης στη ψυχοδυναμική θεωρία
    2. Το άγχος και οι μηχανισμοί άμυνας  
  7. Ομάδα εργασίας με σκοπό την κατανόηση της διαφοροποίησης των νευρωτικής, οριακής και ψυχωτικής δομής προσωπικότητας όπως μπορούν να αναδυθούν στη χορήγηση του ΤΑΤ (περιστατικά από το προσωπικό αρχείο της εισηγήτριας).
  8. Η μέθοδος της V. Shentoub: Θεωρητικές και πρακτικές διαφοροποιήσεις.
Σάββατο 15/03/2014, 10:00 π.μ – 6:00 μ.μ. : Εκπαίδευση στο Τ.Α.Τ.
  1. Λεπτομερής ανάλυση των καρτών του Τ.Α.Τ.
  2. Ανάλυση Περιστατικού από το προσωπικό αρχείο της εισηγήτριας: Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας και με την εποπτεία της εισηγήτριας θα εξασκηθούν στην συμπλήρωση του φύλλου ανάλυσης και στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων του περιστατικού.
  3. Η συγγραφή της περίληψης και της τελικής έκθεσης.
  4. Βιωματικές ασκήσεις παρουσίασης των αποτελεσμάτων της δοκιμασίας στο υποκείμενο και σε μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας π.χ. ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους διαφορετικών κατευθύνσεων.
Κυριακή 16/03/2014, 10:00 π.μ. – 6:00 μ.μ. : Εκπαίδευση στο C.A.T.
  1. Λεπτομερής ανάλυση των καρτών του C.A.T.
  2. Η θεωρία της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης των παιδιών.
  3. Ανάλυση Περιστατικού από το προσωπικό αρχείο της εισηγήτριας: Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας και με την εποπτεία της εισηγήτριας θα εξασκηθούν στο φύλλο ανάλυσης των ιστοριών και στην  ερμηνεία των αποτελεσμάτων του περιστατικού.
  4. Η περίληψη και η συγγραφή της τελικής έκθεσης.
  5. Παρουσίαση ενός περιστατικού παιδικής ψύχωσης.
  6. Βιωματικές ασκήσεις παρουσίασης των αποτελεσμάτων της δοκιμασίας στους γονείς του παιδιού και θεραπευτικών προτάσεων.

Β Μέρος Σεμιναρίου: Εποπτεία στην χορήγηση των δοκιμασιών από τους συμμετέχοντες (20 ώρες).

Οι συμμετέχοντες αφού λάβουν την απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση κατά το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, θα χορηγήσουν και θα αναλύσουν οι ίδιοι τις δοκιμασίες σε δικά τους περιστατικά. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ο σκοπός του δεύτερου μέρους του σεμιναρίου είναι η εξάσκηση των συμμετεχόντων στη χορήγηση και στην ανάλυση των δοκιμασιών υπό την εποπτεία της εισηγήτριας. Με τον τρόπο αυτό οι συμμετέχοντες θα επεξεργαστούν τις κλινικές και θεωρητικές βάσεις που απαιτούνται ώστε να εφαρμόσουν τις δοκιμασίες Τ.Α.Τ. και C.A.T. στη μελλοντική πρακτική τους. Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία Διάρκεια: 40 ώρες Εκπαίδευση:
  • Παρασκευή 14/03/2014, Ώρες: 5.00μ.μ – 9.00μ.μ
  • Σάββατο 15/03/2014,  Ώρες: 10.00πμ – 6.00μ.μ
  • Κυριακή 16/03/2014,  Ώρες: 10.00πμ – 6.00μ.μ
Εποπτεία:
  • Παρασκευή 4/04/2014, Ώρες: 5.00 – 9.00μ.μ
  • Σάββατο 5/04/2014,  Ώρες: 10.00πμ – 4.00μ.μ
  • Παρασκευή 9/05/2014,  Ώρες: 5.00 – 9.00μ.μ
  • Σάββατο 10/05/2014, Ώρες: 10.00πμ – 4.00μ.μ
Κόστος συμμετοχής:
  • Για Ψυχολόγους: 350€
  • Για φοιτητές Ψυχολογίας: 300€
Οι τιμές σε έκδοση τιμολογίου επιβαρύνονται με Φ.Π.Α 23% *Ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 4 ατόμων Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως 7 Μαρτίου 2014 Τόπος διεξαγωγής: ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ,  Αυγής 55 &  Μπιζανίου 1, Ν. Ηράκλειο (ισόγειο), Αθήνα Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
  • Folder με το υλικό του Σεμιναρίου
  • Βεβαίωση παρακολούθησης
  • Καφές και σνακ ή ελαφρύ γεύμα στα διαλείμματα
Διαδικασία εγγραφής
  • Υποβολή των στοιχείων σας στον ειδικό χώρο της ιστοσελίδας μας (http://www.evrymathia.com.gr/contact.php#.UMdwJKwYgxI) ή τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ στο τηλέφωνο 210 2814378 ώρες 15.30 – 21.30 ή μέσω facebook: www.facebook.com/evrymathia

Εισαγωγική Φωτογραφία

  • TAT Picture, by efigment

  • About
  • Latest Posts
Δημήτρης Αγοραστός
Δημήτρης Αγοραστός
Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Δημήτρης Αγοραστός
Latest posts by Δημήτρης Αγοραστός (see all)
  • Στερεότυπα φύλου: ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών - 16 Ιανουαρίου, 2023
  • Τρεις βιβλιοπροτάσεις για το 2023 - 28 Δεκεμβρίου, 2022
  • Σωματική τιμωρία: κακοποιεί σώμα και πνεύμα - 21 Νοεμβρίου, 2022
1 Φεβρουαρίου, 2014 Ανακοινώσεις
CATTATΠροβολή

Σεμινάριο: Η εκπαιδευτική και θεραπευτική αντιμετώπιση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ μέσω της Παιγνιοθεραπείας

Michael Shermer: Why People Believe Weird Things.

Ιστορικό

Kατηγορίες

Ετικέτες

COVID19 Freud Άγχος Ανάπτυξη Αυτισμός Βία Βιντεοπαιχνίδια Βιολογία Γλώσσα Γνωστικές Λειτουργίες Γονείς Διαδίκτυο Εγκέφαλος Εθισμός Εκδηλώσεις Εκπαίδευση Επαγγελματικά Εφηβεία Κατάθλιψη Κοινωνία Κοινωνικοποίηση Μάθηση Μεταπτυχιακά Μνήμη Νέα Νευρώνες Παιδιά Παιδοψυχολογία Πανεπιστήμιο Ρατσισμός Σεμινάριο Σεξουαλικότητα Συμπεριφορά Συνέδριο Συναισθήματα Σχιζοφρένεια Σχολείο Τεχνολογία Υγεία Φιλοσοφία Ψυχανάλυση Ψυχιατρικη Ψυχικές Διαταραχές Ψυχική Υγεία Ψυχοθεραπεία
  • 📚Λένε πως το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά. Και μάλλον έχουν δίκιο. Εκτός όμως από συντροφιά, το βιβλίο είναι και πηγή έμπνευσης, γνώσης και ψυχολογικής ανάτασης. 

💡Το ταξίδι με ένα βιβλίο σου ανοίγει νέους δρόμους, όντας ένα παράθυρο σε παράλληλους κόσμους ή ένας μαυροπίνακας πάνω στον οποίο ένας δάσκαλος σου εξηγεί κάποιες βασικές ιδέες που εν τέλει κατακτάς και τις κάνεις και δικές σου. Για όποιο λόγο και εάν διαβάζει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο τον βοηθάει να έχει ανοιχτό μυαλό και αντίστοιχα ανοιχτούς ορίζοντες.

📃Πολλοί συνηθίζουν στο τέλος του έτους να βγάζουν μία λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν την χρονιά που πέρασε. 

3️⃣Εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, μα κάτι μέσα μου φέτος μου έλεγε να κάνω και εγώ μια αντίστοιχη λίστα με 3 βιβλία που αξίζει να διαβάσει κανείς

Διαβάστε τις προτάσεις στο τελευταίο άρθρο του Ψυχολογειν!

https://psychologein.net/2022/12/28/3-vivlioprotaseis/
  • 😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
  • 🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
  • Η Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Παιδική Κακοποίηση: Πρόληψη, Αναγνώριση, Αντιμετώπιση". Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 – 21:00

Οι εγγραφές γίνονται στη διεύθυνση 
www.voyagertravel.gr/microsites/childabuse
Επισκεφτείτε το instagram
📚Λένε πως το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά. Και μάλλον έχουν δίκιο. Εκτός όμως από συντροφιά, το βιβλίο είναι και πηγή έμπνευσης, γνώσης και ψυχολογικής ανάτασης. 

💡Το ταξίδι με ένα βιβλίο σου ανοίγει νέους δρόμους, όντας ένα παράθυρο σε παράλληλους κόσμους ή ένας μαυροπίνακας πάνω στον οποίο ένας δάσκαλος σου εξηγεί κάποιες βασικές ιδέες που εν τέλει κατακτάς και τις κάνεις και δικές σου. Για όποιο λόγο και εάν διαβάζει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο τον βοηθάει να έχει ανοιχτό μυαλό και αντίστοιχα ανοιχτούς ορίζοντες.

📃Πολλοί συνηθίζουν στο τέλος του έτους να βγάζουν μία λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν την χρονιά που πέρασε. 

3️⃣Εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, μα κάτι μέσα μου φέτος μου έλεγε να κάνω και εγώ μια αντίστοιχη λίστα με 3 βιβλία που αξίζει να διαβάσει κανείς

Διαβάστε τις προτάσεις στο τελευταίο άρθρο του Ψυχολογειν!

https://psychologein.net/2022/12/28/3-vivlioprotaseis/
📚Λένε πως το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά. Και μάλλον έχουν δίκιο. Εκτός όμως από συντροφιά, το βιβλίο είναι και πηγή έμπνευσης, γνώσης και ψυχολογικής ανάτασης. 

💡Το ταξίδι με ένα βιβλίο σου ανοίγει νέους δρόμους, όντας ένα παράθυρο σε παράλληλους κόσμους ή ένας μαυροπίνακας πάνω στον οποίο ένας δάσκαλος σου εξηγεί κάποιες βασικές ιδέες που εν τέλει κατακτάς και τις κάνεις και δικές σου. Για όποιο λόγο και εάν διαβάζει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο τον βοηθάει να έχει ανοιχτό μυαλό και αντίστοιχα ανοιχτούς ορίζοντες.

📃Πολλοί συνηθίζουν στο τέλος του έτους να βγάζουν μία λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν την χρονιά που πέρασε. 

3️⃣Εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, μα κάτι μέσα μου φέτος μου έλεγε να κάνω και εγώ μια αντίστοιχη λίστα με 3 βιβλία που αξίζει να διαβάσει κανείς

Διαβάστε τις προτάσεις στο τελευταίο άρθρο του Ψυχολογειν!

https://psychologein.net/2022/12/28/3-vivlioprotaseis/
📚Λένε πως το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά. Και μάλλον έχουν δίκιο. Εκτός όμως από συντροφιά, το βιβλίο είναι και πηγή έμπνευσης, γνώσης και ψυχολογικής ανάτασης. 

💡Το ταξίδι με ένα βιβλίο σου ανοίγει νέους δρόμους, όντας ένα παράθυρο σε παράλληλους κόσμους ή ένας μαυροπίνακας πάνω στον οποίο ένας δάσκαλος σου εξηγεί κάποιες βασικές ιδέες που εν τέλει κατακτάς και τις κάνεις και δικές σου. Για όποιο λόγο και εάν διαβάζει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο τον βοηθάει να έχει ανοιχτό μυαλό και αντίστοιχα ανοιχτούς ορίζοντες.

📃Πολλοί συνηθίζουν στο τέλος του έτους να βγάζουν μία λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν την χρονιά που πέρασε. 

3️⃣Εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, μα κάτι μέσα μου φέτος μου έλεγε να κάνω και εγώ μια αντίστοιχη λίστα με 3 βιβλία που αξίζει να διαβάσει κανείς

Διαβάστε τις προτάσεις στο τελευταίο άρθρο του Ψυχολογειν!

https://psychologein.net/2022/12/28/3-vivlioprotaseis/
📚Λένε πως το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά. Και μάλλον έχουν δίκιο. Εκτός όμως από συντροφιά, το βιβλίο είναι και πηγή έμπνευσης, γνώσης και ψυχολογικής ανάτασης. 

💡Το ταξίδι με ένα βιβλίο σου ανοίγει νέους δρόμους, όντας ένα παράθυρο σε παράλληλους κόσμους ή ένας μαυροπίνακας πάνω στον οποίο ένας δάσκαλος σου εξηγεί κάποιες βασικές ιδέες που εν τέλει κατακτάς και τις κάνεις και δικές σου. Για όποιο λόγο και εάν διαβάζει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο τον βοηθάει να έχει ανοιχτό μυαλό και αντίστοιχα ανοιχτούς ορίζοντες.

📃Πολλοί συνηθίζουν στο τέλος του έτους να βγάζουν μία λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν την χρονιά που πέρασε. 

3️⃣Εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, μα κάτι μέσα μου φέτος μου έλεγε να κάνω και εγώ μια αντίστοιχη λίστα με 3 βιβλία που αξίζει να διαβάσει κανείς

Διαβάστε τις προτάσεις στο τελευταίο άρθρο του Ψυχολογειν!

https://psychologein.net/2022/12/28/3-vivlioprotaseis/
📚Λένε πως το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά. Και μάλλον έχουν δίκιο. Εκτός όμως από συντροφιά, το βιβλίο είναι και πηγή έμπνευσης, γνώσης και ψυχολογικής ανάτασης. 

💡Το ταξίδι με ένα βιβλίο σου ανοίγει νέους δρόμους, όντας ένα παράθυρο σε παράλληλους κόσμους ή ένας μαυροπίνακας πάνω στον οποίο ένας δάσκαλος σου εξηγεί κάποιες βασικές ιδέες που εν τέλει κατακτάς και τις κάνεις και δικές σου. Για όποιο λόγο και εάν διαβάζει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο τον βοηθάει να έχει ανοιχτό μυαλό και αντίστοιχα ανοιχτούς ορίζοντες.

📃Πολλοί συνηθίζουν στο τέλος του έτους να βγάζουν μία λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν την χρονιά που πέρασε. 

3️⃣Εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, μα κάτι μέσα μου φέτος μου έλεγε να κάνω και εγώ μια αντίστοιχη λίστα με 3 βιβλία που αξίζει να διαβάσει κανείς

Διαβάστε τις προτάσεις στο τελευταίο άρθρο του Ψυχολογειν!

https://psychologein.net/2022/12/28/3-vivlioprotaseis/
@psychologein
@psychologein
•
Follow
📚Λένε πως το βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά. Και μάλλον έχουν δίκιο. Εκτός όμως από συντροφιά, το βιβλίο είναι και πηγή έμπνευσης, γνώσης και ψυχολογικής ανάτασης. 💡Το ταξίδι με ένα βιβλίο σου ανοίγει νέους δρόμους, όντας ένα παράθυρο σε παράλληλους κόσμους ή ένας μαυροπίνακας πάνω στον οποίο ένας δάσκαλος σου εξηγεί κάποιες βασικές ιδέες που εν τέλει κατακτάς και τις κάνεις και δικές σου. Για όποιο λόγο και εάν διαβάζει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο τον βοηθάει να έχει ανοιχτό μυαλό και αντίστοιχα ανοιχτούς ορίζοντες. 📃Πολλοί συνηθίζουν στο τέλος του έτους να βγάζουν μία λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν την χρονιά που πέρασε. 3️⃣Εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό, μα κάτι μέσα μου φέτος μου έλεγε να κάνω και εγώ μια αντίστοιχη λίστα με 3 βιβλία που αξίζει να διαβάσει κανείς Διαβάστε τις προτάσεις στο τελευταίο άρθρο του Ψυχολογειν! https://psychologein.net/2022/12/28/3-vivlioprotaseis/
4 εβδομάδες ago
View on Instagram |
1/4
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. 

✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους.

🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών!

🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους.

‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
@psychologein
@psychologein
•
Follow
😖Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ειδήσεις κακοποίησης παιδιών. ✊Παιδιά που κακοποιήθηκαν σωματικά, ψυχολογικά ή σεξουαλικά, πλέον έχουν βρει τη φωνή τους και τολμούν να καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους. 🇪🇺H σωματική τιμωρία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας εναντίον παιδιών! 🧠Η σωματική τιμωρία έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο προκαλεί βλάβες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματική ως μέθοδος διαπαιδαγώγησης, για πολλούς λόγους. ‼️Διαβάστε περισσότερα στο νέο άρθρο!
2 μήνες ago
View on Instagram |
2/4
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές!

🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι!

⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες!

#ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
@psychologein
@psychologein
•
Follow
🌍Το παιχνίδι είναι μια πανανθρώπινη δραστηριότητα των παιδιών! Συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν και έχει διαφορετικές μορφές ανά περιοχές! 🧐Συνήθως είναι μια αυθόρμητη διαδικασία εξερεύνησης και φαντασίας, η οποία ενισχύει τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. 🧠Είτε μιλάμε για ομαδικά, είτε για ατομικά παιχνίδια, όλα έχουν κάτι να δώσουν στα παιδιά. Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε ένα post, αλλά αρκεί να θυμόμαστε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει να αφήνουμε τους μικρούς εξερευνητές να μαθαίνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι! ⛹️Ιδανικά, το παιχνίδι θα πρέπει να είναι και κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες! #ψυχολογία #ανάπτυξη #παιχνίδι #ψυχολογείν
3 μήνες ago
View on Instagram |
3/4
Η Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Παιδική Κακοποίηση: Πρόληψη, Αναγνώριση, Αντιμετώπιση". Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 – 21:00

Οι εγγραφές γίνονται στη διεύθυνση 
www.voyagertravel.gr/microsites/childabuse
@psychologein
@psychologein
•
Follow
Η Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Παιδική Κακοποίηση: Πρόληψη, Αναγνώριση, Αντιμετώπιση". Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 – 21:00 Οι εγγραφές γίνονται στη διεύθυνση www.voyagertravel.gr/microsites/childabuse
4 μήνες ago
View on Instagram |
4/4

INFOGRAPHICS

  • Infographic: Ενδείξεις δυσλεξίας ανά ηλικία
  • Infographic: Χρήση ουσιών στην εφηβεία
  • Infographic: Διαχείριση χρόνου
  • Infographic: Επιτυχία στις πανελλήνιες εν μέσω COVID
Κλεφτές ματιές στον κόσμο της ψυχολογίας
2007-2022