Michael Shermer: Why People Believe Weird Things.

Ο Michael Shermer είναι Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης, εκδότης του περιοδικού Skeptic και ιδρυτής της οργάνωσης “The Skeptic Society”, η οποία έχει ως σκοπό την έρευνα γύρω από θέματα ψευδοεπιστήμης και την επιστημονική εξήγηση “ανεξήγητων φαινομένων”. Στην ομιλία που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω (αυτόματοι υπότιτλοι στα Αγγλικά) ο Shermer, στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του “Why people believe in weird things“, μιλάει για την πίστη πολλών ανθρώπων σε παράλογα πράγματα όπως την ύπαρξη φαντασμάτων και UFO, τις συνομωσιολογίες και την δυσκολία να αποδεχθούν αυτό που θα ήταν το λογικά ορθό. Μέσα από τη χρήση πολλών παραδειγμάτων παραθέτει μια σειρά από λόγους που οδηγούν το εξελικτικά πιο ανεπτυγμένο οργανισμό να πιστεύει τυφλά στο ένστικτό του και να μην ακολουθεί το πιο χρήσιμο εργαλείο που έχει κατακτήσει: τη λογική.

[youtube id=”Yxg21F_I5U0″ width=”600″ height=”350″]

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...