Ενδοσχολική Βία – Συμβιώνοντας στο Σχολείο

To Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το “Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο” διοργανώνει μια συζήτηση με θέμα την βία στα σχολεία. Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, την “Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο”, από τις 11:00 – 13:00, στην αίθουσα “Γαλάτεια Σαράντη” του Υπουργείου (οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Η συζήτηση θα μεταδοθεί live από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

  • Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Γιάννος Λιβανός
  • Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κ. Μιχάλης Κοντογιάννης
  • Ο Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και Πρόεδρος του «Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο», κ. Ιωάννης Τσιάντης
  • Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γιώργος Μόσχος
  • Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Γιώργος Νικολαΐδης.
  • καθώς και ειδικοί επιστήμονες – μέλη του «Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο».
Για το λόγο αυτό, καλούνται οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς: α) να παραστούν στη διαδικτυακή εκδήλωση και να υποβάλλουν ερωτήματα, αφού δηλώσουν εγκαίρως σχετική συμμετοχή στο e-mail: i.gaitanarou@neagenia.gr, β) να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr), γ) να υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με την ενδοσχολική βία, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Διαδικτυακής εκδήλωσης, είτε μέσω του www.neagenia.gr είτε στο e-mail: i.gaitanarou@neagenia.gr είτε στα social media της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Εισαγωγική Φωτογραφία

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών, αλλά και την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας εν τω συνόλω. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

I