Βιντεοθήκη: Τελευταίες προσθήκες (15/9/2008-1/10/2008)

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δυστυχώς δεν είχα τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο για να βρω κάποια βίντεο που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο Ψυχολογείν. Για καλή μου τύχη όμως έπεσα πάνω στο post του blog “Μεταπτυχιακό ΜΙΘΕ: Γνωσιακή Επιστήμη”, στο οποίο παρουσιάζουν ένα πάρα πολύ υψηλής ποιότητας ντοκιμαντέρ σχετικά με την θεωρία της εξέλιξης.

Μπορεί με μια πρώτη σκέψη να φαίνεται πως η θεωρία της εξέλιξης δεν έχει καμμία σχέση με ένα blog Ψυχολογίας, αλλά προσωπικά πιστεύω πως όχι μόνο η καταγωγή του είδους μας σχετίζεται με την ψυχολογία, αλλά είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος για την επεξήγηση μιας τεράστιας γκάμας της ανθρώπινης συμπεριφοράς: από την ανάγκη για κοινωνικότητα έως την ανάπτυξη των γνωστικών μας ικανοτήτων. Ελπίζω πως θα το απολαύσετε, όσο το απόλαυσα και εγώ.

Κατηγορία: Διαλέξεις/Ντοκιμαντέρ

O γνωστός καθηγητής βιολογίας δρ. Richard Dawkins παρουσιάζει ένα τρίωρο ντοκιμαντέρ σχετικά με την θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Μας πηγαίνει βήμα-βήμα από τα πρώτα βήματα αυτής της θεωρίας κατά τον προηγούμενο αιώνα έως και σήμερα, παραθέτοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που υποστηρίζουν την κοινή καταγωγή των ειδών. Πιστεύω πως η θεωρία της εξέλιξης είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος για την κατανόηση πάρα πολλών εκφάσεων της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.


Bookmark and Share

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών, αλλά και την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας εν τω συνόλω. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…