Βιντεοθήκη: Τελευταίες προσθήκες (15/6/2008-1/7/2008)

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανέβηκαν δύο νέα βίντεο στο “Ψυχολογείν”. Όπως έχω πει αρκετές φορές στα διάφορα post που έχω ανεβάσει ως τώρα στο blog, η Ψυχολογία δεν είναι σε καμία περίπτωση σε ξεχωριστό στρατόπεδο από τις νευροβιολογικές επιστήμες. Μέσα σε αυτό το κλίμα έχω αποφασίσει να ανεβάζω βίντεο που έχουν άμεση σχέση με τη βιολογία, μιας και πιστεύω πως απαιτείται να πέσουν τα ψεύτικα τείχη που έχουν στηθεί ανάμεσα στην Ψυχολογία και τις υπόλοιπες επιστήμες που σχετίζονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Γι’ αυτούς τους λόγους και τα δύο βίντεο του τελευταίου δεκαπενθήμερου έχουν σχέση με δύο βασικές σωματικές λειτουργίες: τον πόνο και την σωματική/ψυχολογική εξάρτηση. Το ξέρω πως έχω σταματήσει να ανεβάζω κείμενα στο blog, αλλά δυστυχώς βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη περίοδο και είμαι αρκετά πιεσμένος από τις σπουδές μου (βλ. εξετάσεις). Υπόσχομαι να επανέλθω εν καιρώ. Ως τότε, μπορείτε να ξεσκονίσετε την “Βιντεοθήκη” 🙂

Κατηγορία: Διαλέξεις/Ντοκιμαντέρ

drugsΌλοι γνωρίζουμε πως οι εξαρτησιογόνες ουσίες κάνουν κακό στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Πως ακριβώς όμως δημιουργούνται οι εξαρτήσεις στα ναρκωτικά; Αυτό το 25λεπτο ενημερωτικό βίντεο επικεντρώνεται στις εγκεφαλικές λειτουργίες που επηρεάζονται από διάφορες εξαρτησιογόνες ουσίες. Μέσα από πολλές εικόνες, βίντεο και περιγραφές καταφέρνει να κάνει μια πολύ καλή εισαγωγή στο θέμα, απευθυνόμενο κυρίως στο ευρύ κοινό.

——————-

Κατηγορία: Σύντομα Ενημερωτικά Βίντεο

Μπορεί η ψυχολογική θεραπεία να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σωματικού πόνου; Ο Dr. Darrow εξηγεί πολύ σύντομα μερικές βασικές μεθόδους ψυχολογίας που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την ιατρική θεραπεία με σκοπό την μείωση του πόνου. .

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...