Ένας χρόνος “Ψυχολογείν”: το e-book

Το μήνα που μας πέρασε το “Ψυχολογείν” έκλεισε ουσιαστικά έναν χρόνο ζωής. Μέσα σε αυτό το διάστημα ανέβηκαν πάνω από 50 εγγραφές με περιεχόμενο από ένα αρκετά μεγάλο φάσμα της Ψυχολογίας. Θέλω να πιστεύω πως καταφέρνω να κρατήσω τις ισορροπίες και το blog να παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο για άτομα που απλά ψάχνουν για ενημέρωση γύρω από ένα θέμα, όσο και για επαγγελματίες/φοιτητές του ευρύτερου τομέα της ψυχικής υγείας. Με αφορμή λοιπόν τα πρώτα γενέθλια του “Ψυχολογείν” δημιουργήθηκε ένα e-book που ελπίζω να έχει ουσιαστική χρηστική αξία για πολλούς.

Το e-book αυτό περιέχει τις περισσότερες εγγραφές που ανέβηκαν στο “Ψυχολογείν” κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργηθεί ένα μικρό e-book με τις εγγραφές του πρώτου έτους, μιας και η αναζήτησή τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς αυξάνει ο αριθμός τους. Συν τοις άλλοις, πολλές φορές είχα την επιθυμια να εκτυπώσω κάποιες από τις εγγραφές των αγαπημένων μου θεματικών ιστολογίων, ώστε να μπορώ να τις διαβάσω με την ησυχία μου όταν δεν θα βρίσκομαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και δυστυχώς για να το κάνω αυτό έπρεπε να φάω αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσω να εκτυπώσω τα άρθρα έτσι όπως τα ήθελα. Φαντάζομαι παρόμοιες σκέψεις θα έχουν περάσει και από το δικό σας μυαλό κατά καιρούς. Δυστυχώς ως σήμερα το wordpress δεν προσφέρει κάποια ειδική υπηρεσία (ουσιαστικά ένα απλό css αρχείο) ώστε να γίνεται εύκολη η εκτύπωση του κάθε άρθρου.

Ελπίζω πως θα βρείτε το e-book χρήσιμο, όπως το βρίσκω και εγώ. Μπορείτε φυσικά να το εκτυπώσετε και να το διανείμετε, αρκεί να μην παραβιάζονται οι κανόνες χρήσης και αντιγραφής των κειμένων οι οποίοι ειναι ουσιαστικά οι ίδιοι με τους κανόνες που ισχύουν και στο blog (Creative Commons 3).

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...