Υλικό για απασχόληση παιδιών στο σπίτι εν μέσω της πανδημίας

Κολάζ από διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Όλοι να βιώνουμε σε μικρό ή σε μεγαλύτερο βαθμό συνθήκες εθελούσιας απομόνωσης αυτές τις ημέρες λόγω του COVID-19. Ο αντίκτυπος στην καθημερινότητά μας είναι εμφανής, καθώς καλούμαστε να παραμείνουμε στο σπίτι και να βρούμε νέους τρόπους να περάσουμε την ώρα μας, όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικά ή ευχάριστα γίνεται. Για τους μαθητές της χώρας ο αντίκτυπος αυτών των αλλαγών είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς λόγω των έκτακτων μέτρων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτές τις ημέρες οι φροντιστές των παιδιών θα έχουν ένα επιπλέον βάρος, καθώς πρέπει να βρουν τρόπους ώστε τα παιδιά να απασχολούνται, δίχως ταυτόχρονα να χάνουν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ΥΠΑΙΘ οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες τηλε-εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Φυσικά αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι σε θέση να καλύψουν το κενό που δημιουργείται στο εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά σίγουρα επιτρέπουν στα παιδιά να διατηρήσουν επαφή με το σχολείο, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ασφαλή στο σπίτι τους.

Καθώς οι γονείς έχουν την ανάγκη να απασχολήσουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι με διάφορες επιπλέον δραστηριότητες, νομίζω πως είναι χρήσιμο να υπάρχει ένας κατάλογος με διάφορες ευχάριστες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τη χρήση νέων τεχνολογιών (ή και δίχως). Στη σελίδα αυτή θα βρείτε έναν τέτοιο κατάλογο με υλικό που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο και που μπορεί να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η σελίδα θα ανανεώνεται με νέο υλικό, οπότε μπορείτε να την αποθηκεύσετε και να την επισκεφθείτε εκ νέου για να βρείτε και νέες δραστηριότητες.

E-books, έντυπο υλικό και audiobooks

Διάφορες άλλες δραστηριότητες


Τελευταία Ανανέωση: 28/4/2020

Εισαγωγική Φωτογραφία

Μίξη και τελική σύνθεση από τον Δημήτρη Αγοραστό. Οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...