• Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία
Ψυχολογείν
  • Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία

Πανεπιστήμιο Τορίνο: Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδικής Αγωγής (Δυσλεξία/Αυτισμός)

Η Σχολή Φιλοσοφίας και Επιστημών της Εκπαίδευσης και η Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο της Ιταλίας διοργανώνουν για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 τα Μάστερ 2ου Επιπέδου «Διαταραχές στην Ανάγνωση, στη Γραφή και στους Υπολογισμούς. Αξιολόγηση και Παρεμβάσεις στο Πλαίσιο του Σχολείου» και «Ειδικός στη Μεθοδολογία A.B.A. για τις Διαταραχές στο φάσμα του Αυτισμού», τα οποία ανταποκρίνονται στις πιο πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στην Ειδική Αγωγή απευθύνονται:

  • σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια για το διορισμό τους στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, παρέχουν παιδαγωγική επάρκεια και σε πτυχιούχους καθηγητικών σχολών που δε διαθέτουν πτυχίο Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής &  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).
  • σε όσους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. ενδιαφέρονται να διορισθούν στα ειδικά σχολεία ή να στελεχώσουν τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη.
  • σε όσους διορισμένους εκπαιδευτικούς (καθηγητές και δασκάλους) ενδιαφέρονται για την απόκτηση επιπρόσθετων προσόντων που θα βοηθήσει την επαγγελματική τους ανέλιξη.
  • σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με ένα αναγνωρισμένης αξίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα, τα συγκεκριμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα δεν είναι εξ αποστάσεως. Η υλοποίησή τους γίνεται με φυσική παρουσία, με ένα ευέλικτο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για εργαζόμενους εκπαιδευτικούς . Είναι διάρκειας ενός έτους (Από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2014) και αντιστοιχούν σε 62 πιστωτικές μονάδες.

Μετά την απόκτηση του Μάστερ δίνεται η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε Διδακτορικό επίπεδο.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για Ευρωπαίους πολίτες εκτός Ιταλίας, είναι έως 15 Νοεμβρίου 2013. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και η επιλογή θα γίνεται με βάση το βιογραφικό.

Οι σπουδές είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.(Αρ.Πρ:253-2455)

Τα προγράμματα προσφέρουν υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες και απευθύνονται κυρίως σε αποφοίτους παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής, νηπιαγωγούς, αλλά και σε επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και λογοθεραπευτές, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στην ενασχόληση με άτομα με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εις βάθος και να κατανοήσουν τις αξίες, πρακτικές, οργανωτικές και διαπροσωπικές διαστάσεις της επιστήμης της Ειδικής Αγωγής, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν εξειδικευμένες δεξιότητες στα παιδαγωγικά, τις οποίες θα μπορούν στο μέλλον να εφαρμόσουν κατά την ενασχόλησή τους με άτομα με Μαθησιακές Δυσκολίες και Ειδικές Ανάγκες.

Τα προγράμματα ενθαρρύνουν τους φοιτητές να εφαρμόσουν τα θεωρητικά μοντέλα Ειδικής Αγωγής που θα διδαχθούν και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Τα προγράμματα εστιάζουν στην κοινωνική διάσταση της Ειδικής Αγωγής, γεγονός το οποίο καθιστά τους αποφοίτους ικανούς να παρέχουν εξειδικευμένη και ουσιαστική υποστήριξη σε άτομα με στόχο την παιδεία / εκπαίδευση (κοινωνική, συναισθηματική, ακαδημαϊκή).

Ανάλυση Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς (ABA)

Η ανάλυση συμπεριφοράς είναι μία φυσική επιστήμη της συμπεριφοράς που αρχικά περιγράφηκε και υιοθετήθηκε ως μορφή παρέμβασης με στόχο την κοινωνικοποίηση ατόμων κοινωνικά περιθωριοποιημένων από τον F.B. Skinner τη δεκαετία του 1930. Οι αρχές και οι μέθοδοι της ανάλυσης της συμπεριφοράς έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς σε πολλούς τομείς. Για παράδειγμα, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν την αρχή της θετικής ενίσχυσης, για να ενδυναμώσουν μία συμπεριφορά, κανονίζοντας αυτή να ακολουθείται από κάτι με αξία, έχουν χρησιμοποιηθεί, για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων στους μαθητευόμενους, με ή χωρίς δυσλειτουργίες.

Από τις αρχές του 1960, εκατοντάδες αναλυτές συμπεριφοράς έχουν χρησιμοποιήσει τη θετική ενίσχυση και άλλες αρχές, για να δομήσουν την επικοινωνία, το παιχνίδι και δεξιότητες κοινωνικές, ακαδημαϊκές, αυτό-φροντίδας, επαγγελματικές και στο πλαίσιο διαβίωσης της κοινότητας και για να μειώσουν τα προβλήματα συμπεριφοράς στους εκπαιδευόμενους με αυτισμό όλων των ηλικιών. Ορισμένες τεχνικές του ΑΒΑ περιλαμβάνουν οδηγίες που δίνονται από ενήλικες με έντονα κι αυστηρά δομημένη σειρά, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν τα φυσικά ενδιαφέροντα των μαθητευόμενων και ακολουθούν τη δική του / της έναρξη (initiation). Επιπλέον, άλλοι διδάσκουν δεξιότητες στο πλαίσιο των αυξανόμενων δραστηριοτήτων. Όλες οι δεξιότητες διασπώνται σε επιμέρους βήματα ή στοιχεία, και στους μαθητευόμενους παρέχονται πολλές επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες να μάθουν και να εξασκήσουν τις δεξιότητες σε μία πληθώρα καταστάσεων (settings), με άφθονη θετική ενίσχυση. Οι στόχοι της παρέμβασης, καθώς και των συγκεκριμένου τύπου οδηγιών και ενισχύσεων που χρησιμοποιούνται, προσαρμόζονται στις δυνατότητες και τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητευόμενου (εξατομικευμένη μάθηση και διδασκαλία). Η απόδοση μετριέται συνεχώς μέσω της άμεσης παρατήρησης, και η παρέμβαση τροποποιείται αν τα δεδομένα δείξουν ότι ο μαθητευόμενος δε σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο.

Επιπρόσθετα, αξίζει να επισημανθεί ότι ανεξάρτητα από την ηλικία του μαθητευόμενου με αυτισμό, στόχος της παρέμβασης του ΑΒΑ είναι να τον καταστήσουν ικανό να λειτουργεί όσον το δυνατόν πιο αυτόνομα, αποτελεσματικά και με επιτυχία σε ποικίλα περιβάλλοντα.

Coordinatore Prof. Claudio Longobardi Tel: (0039)0118126231

Πληροφορίες & επικοινωνία

Dott. Κουφάκης Ιωάννης

  • Τηλ. 6940549599
  • Ωράριο επικοινωνίας: 10:00-14:00 & 17:00-20:00
  • Email: Ioannis.Koyfakis@gmail.com
  • Email (πληροφορίες και στα ελληνικά): master.dislet@unito.it, master.autismo@unito.it

Εισαγωγική Φωτογραφία

  • Autism, by HelpingTing

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια "Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Σας άρεσε; Υποστηρίξτε το Ψυχολογείν ☕
  • About
  • Latest Posts
Δημήτρης Αγοραστός
Δημήτρης Αγοραστός
Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Δημήτρης Αγοραστός
Latest posts by Δημήτρης Αγοραστός (see all)
  • Η μείωση του χρόνου που περνάμε στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης - 16 Μαρτίου, 2023
  • Πως μπορούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της έκθεσης στην οθόνη; - 3 Φεβρουαρίου, 2023
  • Στερεότυπα φύλου: ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών - 16 Ιανουαρίου, 2023
31 Οκτωβρίου, 2013 Σχολική Ψυχολογια
ΑυτισμόςΕιδική ΑγωγήΕκπαίδευσηΠανεπιστήμιο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Νευροανάδραση και Εισαγωγή στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Προβολή Ντοκιμαντέρ: On the Trail of Sigmund Freud

Ιστορικό

Kατηγορίες

Ετικέτες

Freud Άγχος Έρευνα Ανάπτυξη Αυτισμός Βία Βιολογία Γλώσσα Γνωστικές Λειτουργίες Γονείς Διαδίκτυο Εγκέφαλος Εκδηλώσεις Εκπαίδευση Επαγγελματικά Εφηβεία Κατάθλιψη Κοινωνία Κοινωνικοποίηση Μάθηση Μεταπτυχιακά Μνήμη Νέα Νευρώνες Παιδιά Παιδοψυχολογία Πανεπιστήμιο Πολιτική Ρατσισμός Σεμινάριο Σεξουαλικότητα Συμπεριφορά Συνέδριο Συναισθήματα Σχιζοφρένεια Σχολείο Τεχνολογία Υγεία Φιλοσοφία Ψυχανάλυση Ψυχιατρικη Ψυχικές Διαταραχές Ψυχική Υγεία Ψυχοθεραπεία Ψυχολογία
  • Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου Down. Το σύνδρομο Down οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκλιση των ατόμων στη σωματική, γνωστική, ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξή τους. Τα άτομα με σύνδρομο Down διαφέρουν μεταξύ τους στο βαθμό ανάπτυξής σε αυτούς τους επιμέρους τομείς, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν πάντα την ίδια κλινική εικόνα. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την εκπαίδευση που θα λάβουν, μπορούν να κατακτήσουν διαφορετικό βαθμό αυτονομίας στην καθημερινότητά τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποδοχή και η ενθάρρυνση για ισότιμη συμμετοχή τους στην καθημερινότητα μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο για τα παιδιά με σύνδρομο Down, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες.

#wdsd #worlddownsyndromeday #down #ψυχολογία #psychologygr
  • 📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
  • 🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
  • 📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
Επισκεφτείτε το instagram
Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου Down. Το σύνδρομο Down οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκλιση των ατόμων στη σωματική, γνωστική, ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξή τους. Τα άτομα με σύνδρομο Down διαφέρουν μεταξύ τους στο βαθμό ανάπτυξής σε αυτούς τους επιμέρους τομείς, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν πάντα την ίδια κλινική εικόνα. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την εκπαίδευση που θα λάβουν, μπορούν να κατακτήσουν διαφορετικό βαθμό αυτονομίας στην καθημερινότητά τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποδοχή και η ενθάρρυνση για ισότιμη συμμετοχή τους στην καθημερινότητα μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο για τα παιδιά με σύνδρομο Down, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες.

#wdsd #worlddownsyndromeday #down #ψυχολογία #psychologygr
@psychologein
@psychologein
•
Follow
Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου Down. Το σύνδρομο Down οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκλιση των ατόμων στη σωματική, γνωστική, ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξή τους. Τα άτομα με σύνδρομο Down διαφέρουν μεταξύ τους στο βαθμό ανάπτυξής σε αυτούς τους επιμέρους τομείς, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν πάντα την ίδια κλινική εικόνα. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την εκπαίδευση που θα λάβουν, μπορούν να κατακτήσουν διαφορετικό βαθμό αυτονομίας στην καθημερινότητά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποδοχή και η ενθάρρυνση για ισότιμη συμμετοχή τους στην καθημερινότητα μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο για τα παιδιά με σύνδρομο Down, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες. #wdsd #worlddownsyndromeday #down #ψυχολογία #psychologygr
3 ημέρες ago
View on Instagram |
1/4
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
@psychologein
@psychologein
•
Follow
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση! 🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία! 💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς... ➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία! 📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net! #psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
7 ημέρες ago
View on Instagram |
2/4
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
@psychologein
@psychologein
•
Follow
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας... 👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς. 😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας. ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών! 🖱️Κλικ λοιπόν στο https://tinyurl.com/theoria-desmou
1 μήνα ago
View on Instagram |
3/4
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
@psychologein
@psychologein
•
Follow
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά! 📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. ❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι! 🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο. 💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές. ‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
2 μήνες ago
View on Instagram |
4/4

INFOGRAPHICS

  • Infographic: Ενδείξεις δυσλεξίας ανά ηλικία
  • Infographic: Χρήση ουσιών στην εφηβεία
  • Infographic: Διαχείριση χρόνου
  • Infographic: Επιτυχία στις πανελλήνιες εν μέσω COVID
Κλεφτές ματιές στον κόσμο της ψυχολογίας
2007-2023