Προβολή Ντοκιμαντέρ: On the Trail of Sigmund Freud

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον Φρόυντ, τις επιστημονικές του θεωρίες αλλά και τις τεχνικές θεραπείας που ανέπτυξε! Το ντοκιμαντέρ για τον πατέρα της Ψυχανάλυσης και έναν από τους σημαντικότερους στοχαστές του 20ού αιώνα που μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, την απώθηση και την παιδική σεξουαλικότητα βαδίζει στα χνάρια του μέσα από συναρπαστικές συνεντεύξεις μεταξύ άλλων με την κόρη του Άννα, τον εγγονό του, Anton, τον Woody Allen, τον Bernardo Bertolucci και τη σεξολόγο Ruth Westheimer. Την ταινία “On the Trail of Sigmund Freud” θα προλογίσει ο Νικόλαος Τζαβάρας, διδάσκων αναλυτής και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Μετά την προβολή ο Νικόλαος Τζαβάρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

  • Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ στις 17.00
  • Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους
  • Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ
Μετά την προβολή, τρεις τυχεροί Θα κερδίσουν το βιβλίο «Sigmund Freud – Μια σύγχρονη προσωπογραφία» του Peter Gay σε μετάφραση: Ιάκωβος Κοπερτί από τις εκδόσεις «Οδυσσέας»

Εισαγωγική Φωτογραφία

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...