Προκήρυξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος: “Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία”

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δέχεται αιτήσεις, από 15 Απριλίου έως και 25 Μαΐου 2013, για εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών (ακαδ/κό έτος 2013-14), στο διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία».

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό στη «Συμβουλευτική», με πολιτισμικό / πολυπολιτισμικό προσανατολισμό, εστιασμένο στην Ειδική Αγωγή / Εκπαίδευση και την Ψυχική / Σωματική Υγεία, με έμφαση στα ΑΜΕΑ και τα Άτομα Μειονοτήτων. Η εκπαίδευση γίνεται σε πέντε επίπεδα:

α) Βιωματικό επίπεδο : 40 ώρες (ένα έτος: 1 ώρα/εβδομάδα) «Ατομικής Συμβουλευτικής» προσωπικά για τον/την κάθε φοιτητή/τρια και 60 ώρες (ένα έτος: 1,5 ώρα/εβδομάδα) «Ομαδικής Συμβουλευτικής»,

β) Θεωρητικό επίπεδο : 10 θεωρητικά μαθήματα στο χώρο της «Συμβουλευτικής»,

γ) Εργαστηριακό επίπεδο : 3 εργαστηριακά μαθήματα «Τεχνικών Συμβουλευτικής Παρέμβασης» και σειρά εντατικών εξειδικευμένων «Σεμιναρίων Συμβουλευτικής» εφαρμοσμένου – εργαστηριακού χαρακτήρα,

δ) Ερευνητικό επίπεδο : 2 μαθήματα στις «Ποσοτικές και Ποιοτικές Μεθόδους Έρευνας» και «Διπλωματική Εργασία»,

ε) Πρακτικό επίπεδο : 1100 ώρες «Πρακτικής Άσκησης» με 50 ώρες «Ατομικής Εποπτείας» και 72 ώρες «Ομαδικής Εποπτείας».

Πληροφορίες

Ιστοσελίδα: http://www.sed.uth.gr (σελίδα ΠΜΣ).

Γραμματεία – Επικοινωνία: Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή απόγευμα: 18:00 – 21:00 & Σάββατο πρωί: 11:30 – 15:30

Τηλ.: 24210-74831

E-mail: msc.counselling@uth.gr

Αναλυτική Ανακοίνωση

Εισαγωγική Φωτογραφία

Blackboard Arts, by QUOI Media

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών, αλλά και την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας εν τω συνόλω. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…