Πρόγραμμα Δήμου Θεσσαλονίκης: “Συνοδεία Υπερηλίκων”

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει στην έναρξη πεντάμηνου προγράμματος συνοδείας υπερηλίκων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπερήλικες κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης και σκοπός του είναι η κοινωνικοποίηση μοναχικών ατόμων μέσω της συνοδείας τους σε εξωτερικές δραστηριότητες ή/και συντροφιάς τους στο σπίτι, καθώς και η διευκόλυνση όσων προσέχουν άτομα τρίτης ηλικίας που χρήζουν συνεχούς παρακολούθησης. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος προσφέρεται επίσης συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη βραχείας διαρκείας.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει επισήμως ήδη από τις 8 Φεβρουαρίου 2013 και θα τελειώσει στις 8 Ιουλίου 2013. Οι υπηρεσίες του προγράμματος προσφέρονται δωρεάν προς όλους τους υπερήλικες του Δήμου Θεσσαλονίκης από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 – 16:00, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για απογευματινή συνοδεία πέραν αυτών των ωρών εφόσον παρουσιαστεί ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του προγράμματος από Δευτέρα έως Παρασκευή στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Κεντρική και Δυτική Θεσσαλονίκη: 2310905023
  • Ανατολική Θεσσαλονίκη: 2310 905022
Εισαγωγική Φωτογραφία

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...