Βιντεοθήκη: Τελευταίες προσθήκες (1/9/2008-15/9/2008)

Το ξέρω πως τους τελευταίους μήνες -λόγω των καλοκαιρινών διακοπών- είχα παραμελήσει την Βιντεοθήκη του Ψυχολογείν. Αλλά σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους παλιούς μας ρυθμούς και έτσι αυτό το δεκαπενθήμερο έχω να σας παρουσιάσω δύο σύντομα βίντεο τα οποία ψάρεψα από το διαδίκτυο: ένα σχετικά με τις διαφορές της Ψυχιατρικής με την Ψυχολογία και ένα δεύτερο σχετικά με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται στις διαφημίσεις ώστε να μας πείσουν να αγοράσουμε ένα προϊόν.

Κατηγορία: Σύντομα Ενημερωτικά Βίντεο

Ο Δρ. Reist εξηγεί τι εστί Ψυχιατρική, ποιους και πως μπορεί να βοηθήσει, ενώ μιλάει και για τις διαφορές μεταξύ της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής. Μιας και πολλοί έχουν αυτές τις απορίες σχετικά με την Ψυχιατρική και την Ψυχολογία, νομίζω πως αυτό το βίντεο θα φανεί χρήσιμο σε αρκετούς ώστε να κάνουν έναν πρώτο διαχωρισμό μεταξύ αυτών των δύο επιστημονικών πεδίων.

———————-

Πάνω σε ποιες ψυχολογικές αρχές βασίζονται οι διαφημιστές για να κάνουν ένα προϊόν πιο δελεαστικό; Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε νοητικούς συσχετισμούς μεταξύ συναισθημάτων και αντικειμένων και πως μπορούμε να αλλάξουμε τους υπάρχοντες; Το βίντεο αυτό κάνει μια μικρή, δεκάλεπτη εισαγωγή στις βασικές αρχές του Συμπεριφορισμού, τις οποίες χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα για διάφορους σκοπούς. Bookmark and Share

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών, αλλά και την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας εν τω συνόλω. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…