• Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία
Ψυχολογείν
  • Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία

(Μη) ανεκτικότητα και διακρίσεις – Επιμορφωτική Διημερίδα

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο», η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, μέσω του Συμβουλευτικού της Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.), συνδιοργανώνει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Πρεσβεία της Γαλλίας, μια διημερίδα εκδηλώσεων η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι.

Επιμορφωτική συγκέντρωση

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 (19.30-21.30) στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα «(Μη) ανεκτικότητα και διακρίσεις», με συμμετέχοντες τους:

Τόνια Παπατριανταφύλλου, συντονίστρια του προγράμματος Comenius Regio, Ελευθερία Χάρη, εκπαιδευτικό του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, Παύλο Κοσμίδη, Διευθυντή του 3ου Γ/σίου Γέρακα, Odile Bailly du Bois σχολίατρο, Ηenri Pastol σύμβουλο της Γαλλική Σχολής Ε. Ντελακρουά και τον διεθνούς φήμης Γάλλο ποδοσφαιριστή Christian Karembeu, ο οποίος θα αναφερθεί στη βία και τον ρατσισμό στον αθλητισμό.

Συντονίστρια: Ελένη Κουκούλη, Υπεύθυνη Σ.Σ.Ν. ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής

Η βραδιά θα κλείσει με μια μικρή θεατρική παράσταση από μαθητές Γυμνασίου με θέμα τις διάφορες μορφές βίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Εργαστήρια

Tο Σάββατο 23 Μαΐου 2015 (10.00-13.00): δυο εξειδικευμένα τρίωρα εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με δωρεάν συμμετοχή κατόπιν εγγραφής στο τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας: sce@ifa.gr / 210 33 98 671.

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Συντονιστές των εργαστηρίων:

– Ελευθερία Χάρη, καθηγήτρια γαλλικών, 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στο εργαστήριο με θέμα: «Τα λεμόνια και το μήλο».

Πρόκειται για μια άσκηση που συμβάλλει στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ γενίκευσης και στερεοτύπων, στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της εν-νόησης, μέσω της γραφής και της αφήγησης.

– Παύλος Κοσμίδης, Δρ. Επιστημών της Αγωγής, διευθυντής 3ου Γυμνασίου Γέρακα στο εργαστήριο με θέμα: « Πρόληψη ενάντια στις διακρίσεις – Διερευνώντας τα στερεότυπα των φύλων ».

Στο εργαστήριο θα προσεγγισθούν θέματα που σχετίζονται με τα στερεότυπα των φύλων, με σκοπό να δοθούν στους συμμετέχοντες ιδέες και γνώσεις, ώστε να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων διακρίσεων στα σχολεία τους.

Εισαγωγική Φωτογραφία

  • colored pencils, by stoux

  • About
  • Latest Posts
Δημήτρης Αγοραστός
Δημήτρης Αγοραστός
Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Δημήτρης Αγοραστός
Latest posts by Δημήτρης Αγοραστός (see all)
  • Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη μακροζωία - 14 Μαΐου, 2022
  • Αυτισμός και εγκέφαλος: ο ρόλος της αμυγδαλής - 2 Απριλίου, 2022
  • 21 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού - 21 Μαρτίου, 2022
19 Μαΐου, 2015 Ανακοινώσεις
ΔιακρίσειςΔιαφορετικότηταΔιημερίδα

Σύγχρονη Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Ψύχωσης

Διαδικτυακή συμμετοχή σε έρευνα με θέμα την θανατική ποινή

Κλεφτές ματιές στον κόσμο της ψυχολογίας
2007-2022