Στείλτε τα δικά σας άρθρα στο Ψυχολογείν

Σε μια προσπάθεια να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο του blog αποφάσισα να επιτρέψω την δημοσίευση κειμένων και από τρίτα άτομα. Δεν χρειάζεται φυσικά να έχετε διδακτορικό στην Ψυχολογία για να στείλετε κάποιο άρθρο, αλλά σίγουρα θα προτιμηθούν κείμενα των οποίων οι συγγραφείς είναι γνώστες του αντικειμένου για το οποίο γράφουν. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας είναι πολύ απλός. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκευθείτε την σελίδα αποστολής νέου άρθρου και να συμπληρώσετε την φόρμα με τα στοιχεία σας (όνομα, e-mail, πολύ σύντομο βιογραφικό 2 γραμμών κτλ), επισυνάπτωντας φυσικά και το άρθρο το οποίο πρέπει να είναι γραμμένο σε ένα από τα παρακάτω formats: doc, pdf, odt, txt, rtf. Εντός ολίγων ωρών ή ημερών το άρθρο σας θα ανέβει στο blog με σαφή αναφορά στο όνομά σας, την ιδιότητά σας κτλ

Κάποιοι γενικοί κανόνες για να γίνει δεκτό ένα άρθρο:

  • Τα κείμενά σας θα πρέπει να είναι σχετικά με την θεματολογία του Ψυχολογείν (παρουσίαση θεμάτων ψυχολογίας, σχολιασμός ερευνητικών δεδομένων ψυχολογίας, προβολή επαγγελματικών νέων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων κτλ)
  • Το κείμενό σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 λέξεων και το πολύ έως 2000 λέξεις. Σε περίπτωση που ένα κείμενο είναι μεγαλύτερο, παρακαλώ χωρίστε το σε ενότητες, ώστε αυτές να δημοσιευτούν σε ξεχωριστές εγγραφές.
  • Πρέπει να συμφωνείτε με τους όρους αποστολής (αφορούν κυρίως τα θέματα πνευματικών δικαιωμάτων).

Και οι κανόνες γύρω από πνευματικά δικαιώματα, αδειοδότηση κτλ με τους οποίους θα πρέπει να συμφωνείτε:

  • Επιτρέπετε την ελεύθερη δημοσίευσή του κειμένου σας στο blog, στο e-book και γενικά σε όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί ο διαχειριστής του Ψυχολογείν για να διαδώσει τα κείμενα που φιλοξενούνται εδώ.
  • Το κείμενό σας προσφέρεται υπό την άδεια Creative Commons 3.0.
  • Είτε έχετε τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που συνοδεύουν το κείμενο, είτε αυτές προσφέρονται για ελεύθερη χρήση από τρίτες πηγές (διευκρινήστε ποιες είναι αυτές).
  • Διατηρώ το δικαίωμα να αρνηθώ να δημοσιεύσω οποιοδήποτε κείμενο για οποιοδήποτε λόγο, ιδιαίτερα εάν αυτό είναι διαφημιστικό, άσχετο με την θεματολογία του Ψυχολογείν ή πιστεύω οτι υποβαθμίζει τον ιστοχώρο.
  • Μπορεί να γίνουν κάποιες μικρές διορθώσεις στο κείμενο εάν βρεθούν κάποια μικρά λάθη ή παραλήψεις. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι οι αλλαγές αυτές αλλάζουν το νόημα του κειμένου, αυτό θα σας σταλεί πίσω διορθωμένο και θα σας ζητηθεί εκ νέου η άδειά σας.
Περιμένω με ανυπομονησία τα άρθρα σας! 😉

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.