• Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία
Ψυχολογείν
  • Άρθρα
  • Υλικό
  • Ποιος είμαι
  • Επικοινωνία

Το μέλλον μοιάζει πιο κοντινό σε σχέση με το παρελθόν

φαινόμενο Ντόπλερ, το οποίο εμφανίζεται στη φύση σε πολλές μορφές, κυρίως κατά τη μετάδοση του ήχου ή του φωτός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το φαινόμενο αυτό, όσο πιο μακριά είναι η πηγή ενός σήματος (π.χ. ήχος) σε σχέση με τον παρατηρητή τόσο πιο ασθενές γίνεται αντιληπτό αυτό το σήμα. Καθώς η πηγή πλησιάζει τον παρατηρητή, το σήμα γίνεται όλο και πιο ισχυρό. Φανταστείτε ένα τραίνο το οποίο πλησιάζει το σημείο στο οποίο στέκεστε. Όταν είναι μακριά, δεν ακούγεται τόσο δυνατά, αλλά όσο πλησιάζει τόσο αυξάνεται ο θόρυβος που παράγει, ο οποίος εξασθενεί εκ νέου καθώς αυτό φεύγει από εσάς.

Το φαινόμενο Ντόπλερ όμως φαίνεται πως δεν εμφανίζεται μόνο στη φύση, αλλά και στην ανθρώπινη ψυχολογία. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο [1]Caruso, E. M., Boven, L. V., Chin, M., & Ward, A. (2013). The Temporal Doppler Effect When the Future Feels Closer Than the Past. Psychological Science. doi:10.1177/0956797612458804 [2]PsyBlog: The Temporal Doppler Effect: Why The Future Feels Closer Than The Past , οι οποίοι σε ένα πρόσφατο άρθρο τους περιγράφουν το φαινόμενο του χρονικού φαινομένου Ντόπλερ.

Το πείραμα και τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του Δρ. Caruso τα γεγονότα που προσδοκούμε για το μέλλον φαίνονται πιο κοντινά σε σχέση με τα γεγονότα που έχουν γίνει στο παρελθόν. Εάν για παράδειγμα, προσδοκούμε μια εκδρομή σε μια εβδομάδα, έχουμε την αίσθηση ότι αυτό είναι πολύ κοντινό σε σχέση με μια εκδρομή που έχουμε κάνει πριν μια εβδομάδα. Παρόλο που οι χρονικές αποστάσεις είναι οι ίδιες, η τελική αίσθηση που έχουμε είναι διαφορετική.

Στο συγκεκριμένο πείραμα οι ερευνητές ρώτησαν δύο ομάδες συμμετεχόντων να βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα από το 1 έως το 7 πόσο κοντά ένιωθαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η μία ομάδα ρωτήθηκε μια εβδομάδα πριν τις 14 Φεβρουαρίου και η άλλη μια εβδομάδα μετά. Αυτοί οι οποίοι ρωτήθηκαν πριν, βαθμολόγησαν την χρονική απόσταση με 3.9, ενώ αυτοί που ρωτήθηκαν μια εβδομάδα μετά με 4.8. Πέραν του ότι η διαφορά αυτή βρέθηκε πως ήταν ουσιαστική (αυτό που στην έρευνα ονομάζουμε στατιστικώς σημαντική), αυτό το φαινόμενο παρουσιαζόταν ακόμη και όταν οι ερωτηθέντες απαντούσαν για γεγονότα που έγιναν πριν ένα χρόνο ή που θα γίνουν σε ένα χρόνο από τώρα.

Αυτό το οποίο κάνει τα αποτελέσματα αυτά ακόμη πιο ενδιαφέροντα είναι ένα δεύτερο πείραμα της ίδιας ομάδας, όπου οι συμμετέχοντες απαντούσαν στα ίδια ερωτήματα, αλλά αυτή τη φορά φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και περπατώντας σε ένα διάδρομο προς τα πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί το χρονικό φαινόμενο Ντόπλερ. Δηλαδή, οι συμμετέχοντες πλέον αξιολογούσαν τα γεγονότα του παρελθόντος και του παρόντος ως το ίδιο κοντινά σε σχέση με το παρόν.

Συμπεράσματα

Αυτό το οποίο υπογραμμιζουν τα πιο πάνω ευρήματα είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο. Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει συνεχώς σχέδια για το μέλλον και τις μελλοντικές του κινήσεις. Αποτέλεσμα αυτής της εστίασής μας στο μέλλον είναι να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα και να προσδοκούμε αυτό το οποίο προγραμματίζουμε ότι θα ζήσουμε και όχι αυτό το οποίο έχουμε ζήσει ήδη. Μας είναι πιο εύκολο να εστιάσουμε σε αυτό το οποίο «έχουμε μπροστά μας», παρά αυτό το οποίο «έχουμ ε αφήσει πίσω μας», όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη φυσική μας κίνηση σε έναν χώρο. Η δεύτερη παρατήρηση γίνεται πιο κατανοητή όταν λάβουμε υπόψη τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας η οποία υποδεικνύει τη σχέση μεταξύ της αντίληψης του χώρου και του χρόνου. Όπως ακριβώς κινούμαστε (συνήθως) προς τα μπροστά, έτσι και ο χρόνος κυλάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Με την παρατήρηση φαινομένων όπως το χρονικό φαινόμενο Ντόπλερ βλέπουμε όχι μόνο πως συνυπάρχουν οι έννοιες του χρόνου και του χώρου αλλά και πως μπορούν να αλληλοεπηρεάσουν η μία την άλλη. Οι τρόπος αντίληψης των εννοιών αυτών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουμε ως προς την κατανόησή ιδιαίτερα του χρόνου θέτουν πολλαπλά φιλοσοφικά ερωτήματα για την ακριβή αντίληψη του κόσμου γύρω μας. Δεν θα πρέπει να παραξενευόμαστε από το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (ιδιαίτερα οι μη ειδικοί) αδυνατούν  να κατανοήσουν πολύπλοκες θεωρίες θεωρητικών φυσικών για τον τρόπο δημιουργίας και εξάπλωσης του σύμπαντος και των διαστάσεων που το αποτελούν.

Όμως στο κάτω-κάτω της γραφής δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος για την αντίληψη του κόσμου που μπορούμε να παρατηρήσουμε. Είμαστε δομημένοι με απώτερο σκοπό την επιβίωσή μας και όχι την αντίληψη αόριστων ή και πιο εκλεπτυσμένων εννοιών όπως ο χρόνος. Η φιλοσοφία και η μεταγνωστικές ικανότητες αναπτύχθηκαν πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια, ενώ ο εγκέφαλός μας έχει ιστορία εκατομμυρίων ετών.

Εισαγωγική Φωτογραφία

  • Clock, by deux-chi

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια "Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Σας άρεσε; Υποστηρίξτε το Ψυχολογείν ☕
  • About
  • Latest Posts
Δημήτρης Αγοραστός
Δημήτρης Αγοραστός
Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Δημήτρης Αγοραστός
Latest posts by Δημήτρης Αγοραστός (see all)
  • Η μείωση του χρόνου που περνάμε στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης - 16 Μαρτίου, 2023
  • Πως μπορούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της έκθεσης στην οθόνη; - 3 Φεβρουαρίου, 2023
  • Στερεότυπα φύλου: ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών - 16 Ιανουαρίου, 2023

Πηγές / Διαβάστε περισσότερα[+]

Πηγές / Διαβάστε περισσότερα
↑1 Caruso, E. M., Boven, L. V., Chin, M., & Ward, A. (2013). The Temporal Doppler Effect When the Future Feels Closer Than the Past. Psychological Science. doi:10.1177/0956797612458804
↑2 PsyBlog: The Temporal Doppler Effect: Why The Future Feels Closer Than The Past
21 Μαρτίου, 2013 Γνωστικη Ψυχολογια
ΑντίληψηΕγκέφαλοςΦιλοσοφίαΦυσικήΧρόνοςΧώρος

Προκήρυξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος: "Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία"

Επιστημονική Ημερίδα στο ΨΝΘ: "Γενότυπος -Φαινότυπος- Περιβάλλον – Ανθρώπινη Συμπεριφορά"

Ιστορικό

Kατηγορίες

Ετικέτες

Freud Άγχος Έρευνα Ανάπτυξη Αυτισμός Βία Βιολογία Γλώσσα Γνωστικές Λειτουργίες Γονείς Διαδίκτυο Εγκέφαλος Εκδηλώσεις Εκπαίδευση Επαγγελματικά Εφηβεία Κατάθλιψη Κοινωνία Κοινωνικοποίηση Μάθηση Μεταπτυχιακά Μνήμη Νέα Νευρώνες Παιδιά Παιδοψυχολογία Πανεπιστήμιο Πολιτική Ρατσισμός Σεμινάριο Σεξουαλικότητα Συμπεριφορά Συνέδριο Συναισθήματα Σχιζοφρένεια Σχολείο Τεχνολογία Υγεία Φιλοσοφία Ψυχανάλυση Ψυχιατρικη Ψυχικές Διαταραχές Ψυχική Υγεία Ψυχοθεραπεία Ψυχολογία
  • Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου Down. Το σύνδρομο Down οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκλιση των ατόμων στη σωματική, γνωστική, ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξή τους. Τα άτομα με σύνδρομο Down διαφέρουν μεταξύ τους στο βαθμό ανάπτυξής σε αυτούς τους επιμέρους τομείς, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν πάντα την ίδια κλινική εικόνα. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την εκπαίδευση που θα λάβουν, μπορούν να κατακτήσουν διαφορετικό βαθμό αυτονομίας στην καθημερινότητά τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποδοχή και η ενθάρρυνση για ισότιμη συμμετοχή τους στην καθημερινότητα μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο για τα παιδιά με σύνδρομο Down, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες.

#wdsd #worlddownsyndromeday #down #ψυχολογία #psychologygr
  • 📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
  • 🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
  • 📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
Επισκεφτείτε το instagram
Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου Down. Το σύνδρομο Down οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκλιση των ατόμων στη σωματική, γνωστική, ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξή τους. Τα άτομα με σύνδρομο Down διαφέρουν μεταξύ τους στο βαθμό ανάπτυξής σε αυτούς τους επιμέρους τομείς, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν πάντα την ίδια κλινική εικόνα. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την εκπαίδευση που θα λάβουν, μπορούν να κατακτήσουν διαφορετικό βαθμό αυτονομίας στην καθημερινότητά τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποδοχή και η ενθάρρυνση για ισότιμη συμμετοχή τους στην καθημερινότητα μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο για τα παιδιά με σύνδρομο Down, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες.

#wdsd #worlddownsyndromeday #down #ψυχολογία #psychologygr
@psychologein
@psychologein
•
Follow
Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου Down. Το σύνδρομο Down οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκλιση των ατόμων στη σωματική, γνωστική, ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξή τους. Τα άτομα με σύνδρομο Down διαφέρουν μεταξύ τους στο βαθμό ανάπτυξής σε αυτούς τους επιμέρους τομείς, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν πάντα την ίδια κλινική εικόνα. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την εκπαίδευση που θα λάβουν, μπορούν να κατακτήσουν διαφορετικό βαθμό αυτονομίας στην καθημερινότητά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποδοχή και η ενθάρρυνση για ισότιμη συμμετοχή τους στην καθημερινότητα μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο για τα παιδιά με σύνδρομο Down, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες. #wdsd #worlddownsyndromeday #down #ψυχολογία #psychologygr
3 ημέρες ago
View on Instagram |
1/4
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση!

🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία!

💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς...

➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία!

📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net!

#psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
@psychologein
@psychologein
•
Follow
📱Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Αυτό έχει σίγουρα τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον δεν υπάρχουν στεγανά στην ελεύθερη έκφραση! 🙅 Ταυτόχρονα, η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως η υπερέκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία! 💪👯Στο διαδίκτυο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και lifestyle, μπαίνοντας πολλές φορές σε μια διαδικασία σύγκρισης, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανεπαρκείς... ➕ Το θετικό είναι πως ένας μήνας αποχής είναι αρκετός για να δούμε έναν άμεσο και ορατό θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία! 📝Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το θέμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο στο www.psychologein.net! #psychology #ψυχολογία #socialmedia #κοινωνικάδίκτυα
7 ημέρες ago
View on Instagram |
2/4
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας...

👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς.

😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας.

ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών!
🖱️Κλικ λοιπόν στο 
 https://tinyurl.com/theoria-desmou
@psychologein
@psychologein
•
Follow
🚼 Η θεωρία του δεσμού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα θεωρητικά πλαίσια για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες μας επαφές με τους γονείς μας διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας αλλά και σχετίζονται και με την ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας... 👨‍👩‍👦‍👦 Η ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας με τους φροντιστές μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε τους άλλους και να αισθανόμαστε αντίστοιχα ασφαλείς, ξέροντας ότι πάντα υπάρχει ένα ασφαλές συναισθηματικό καταφύγιο για εμάς. 😮‍💨 Αντίθετα, όταν η σχέση μας με τους πρώτους μας φροντιστές δεν είναι υγιής, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ψυχοσυναισθηματικο αντίκτυπο τόσο κατά την παιδική μας ηλικία,όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή μας. ℹ️ Το θεωρητικό πλαίσιο της θεωρίας του δεσμού αναπτύχθηκε κυρίως από τον John Bowlby. Στο σχετικό αφιέρωμα που έχω κάνει στη θεωρία του δεσμού, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία αλλά και το πώς αυτή εφαρμόζεται για την ερμηνεία και διαχείριση πολλών ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών! 🖱️Κλικ λοιπόν στο https://tinyurl.com/theoria-desmou
1 μήνα ago
View on Instagram |
3/4
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά!

📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. 

❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι!

🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο.

💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές.

‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
@psychologein
@psychologein
•
Follow
📢Εσείς διαβάσατε το ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ, όπου καταπιανόμαστε με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της χρήσης οθονών στα παιδιά; Κλικ στο www.psychologein.net για να του ρίξετε μια ματιά! 📱📺Η υπερέκθεση σε οθόνες είναι ένα από τα νέα προβλήματα μικρών και μεγάλων στον 21ο αιώνα. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας. Τηλεοράσεις, κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές είναι στην καθημερινότητα των παιδιών από τη στιγμή΄ της γέννησής τους. Αυτό είναι έως ένα βαθμό αναπόφευκτο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από τη χρήση αυτών των τεχνολογικών μέσων. ❓Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντισταθμίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις των οθονών στα παιδιά; Η απάντηση που παίρνουμε από τα επιστημονικά ευρήματα είναι πως μάλλον ναι! 🏃🛝Μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι εάν εμπλεξουμε τα παιδιά σε φυσικές δραστηριότητες της αρεσκείας τους! Φαίνεται πως εφόσον τα παιδιά εμπλακούν σε εξωτερικές δραστηριότητες, μακροχρόνια μειώνονται οι επιπτώσεις σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο. 💕👨‍👩‍👦‍👦Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά επιλέγουν οθόνες. Η ιδιοσυγκρασία τους, ψυχοσυναισθματικές δυσκολίες δικές τους ή των γονέων ή μειωμένος χρόνος για οικογενειακές δραστηριότητες είναι μερικές από τις πιο βασικές. ‼️Επομένως ή εμπλοκη με φυσικές / εξωτερικές δραστηριότητες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και η πανάκεια που αναμένουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης στις οθόνες είναι να λειτουργήσουμε προληπτικά πριν η χρήση τους γίνει αναγκαία στην καθημερινότητα μας!
2 μήνες ago
View on Instagram |
4/4

INFOGRAPHICS

  • Infographic: Ενδείξεις δυσλεξίας ανά ηλικία
  • Infographic: Χρήση ουσιών στην εφηβεία
  • Infographic: Διαχείριση χρόνου
  • Infographic: Επιτυχία στις πανελλήνιες εν μέσω COVID
Κλεφτές ματιές στον κόσμο της ψυχολογίας
2007-2023