Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ για την οικονομική κρίση και την ψυχολογία

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ψυχαναλυτές, είναι προσκεκλημένος στο TEDxAthens και κάνει μια σύντομη διάλεξη με θέμα την κρίση ως αφορμή για επιστροφή σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής με έμφαση τον άνθρωπο και τις ουσιαστικές του ανάγκες για οικογενειακή θαλπωρή και ουσιαστικά συναισθήματα. ο κος Γιωσαφάτ αναφέρεται και στις αλλαγές που θέλει να δει στην εκπαίδευση, η οποία πρέπει να δίνει μαθήματα ζωής στα παιδιά και να μην είναι μια στείρα εκπαιδευτική διαδικασία, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι ως τώρα.

[youtube id=”VUz1HlPuOAE” width=”600″ height=”350″] [via: Ψυχολογία, Φιλοσοφία, Επιστήμες, Παιδεία]

Στο δεύτερο βίντεο, ο κος Γιωσαφάτ είναι καλεσμένος της Έλλη Στάη στην εκπομπή Newsweek, όπου αναφέρεται λίγο-πολύ στο ίδιο θέμα με το πρώτο βίντεο: κρίση και ψυχολογία.

[youtube id=”Kr_2yVOsR-Q” width=”600″ height=”350″]

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...