Βιωματικό Σεμινάριο Δεκτικής Μουσικοθεραπειας

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Μαρίας Λιονέττι διοργανώνει ένα μονοήμερο σεμινάριο δεκτικής μουσικοθεραπείας. Το σεμινάριο αποτελεί μια σύντομη εισαγωγή στις αρχές της δεκτικής μουσικοθεραπείας (μουσική ακρόαση) και ειδικότερα στη μουσικοθεραπεία Guided Imagery and Music (GIM), μια από τις 5 παγκοσμίως αναγνωρισμένες προσεγγίσεις μουσικοθεραπείας. Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο, με ένα συνδυασμό από διάφορες τεχνικές, με σκοπό την εξερεύνηση διαφόρων τρόπων με τους οποίους λειτουργεί η μουσική ξεχωριστά για τον καθένα από εμάς.

Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις χρήσεις της μουσικής στη θεραπευτική διαδικασία, όπως επίσης και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μουσικούς, παιδαγωγούς και γονείς. Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή στο εργαστήριο.

Πότε: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 10.00-14.00 Που: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Μαρίας Λιονέττι, Θουκυδίδου 39, Άλιμος (Αθήνα) Προβολή μεγαλύτερου χάρτη Κόστος Συμμετοχής: 60 ευρώ Δηλώσεις συμμετοχής / Πληροφορίες: Στα τηλεφωνα 210 8025536 και 697 2234171 (Ε.Παπανικολάου) και στο musictherapy.news@gmail.com

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...