Επιστημονικό Συμπόσιο: Αυτοκτονικότητα & Αυτοκαταστροφικές Συμπεριφορές

Η ΚΛΙΜΑΚΑ και η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Σχημάτων διοργανώνουν ένα τριήμερο επιστημονικό συμπόσιο με θέμα την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Στο συμπόσιο θα μιλήσουν πολλοί ειδικοί πάνω σε μια σειρά από θέματα όπως τα αίτια της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αυτοκτονία, επιδημιολογικά στοιχεία γύρω από την αυτοκτονία, η συμβολή των ψυχικών διαταραχών στα φαινόμενα αυτά, τρόποι πρόληψης και παρέμβασης, το φαινόμενο της αυτοκτονικής συμπεριφοράς στις φυλακές κ.α. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών του συμποσίου θα διοργανωθεί κλινικό σεμινάριο θεραπευτικής παρέμβασης σε άτομα με αυτοκαταστροφικές τάσεις.  Το σεμινάριο θα κάνει ο Δρ. Jeffrey Young, αμερικανός ειδικός στην θεραπεία σχημάτων.

Χρόνος και Τόπος διεξαγωγής του συμποσίου

Το συμπόσιο θα γίνει στις 11-13 Νοεμβρίου 2011, στον χώρο “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 100, στο Γκάζι (Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός»,& Αμφιθέατρο Ρ/Σ Αθήνα 984 “Γιάννης Ρίτσος”). Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Κόστος

Εγγραφή έως 4/11/2011
  • Επαγγελματίες: 200 ευρώ
  • Προπτυχιακοί φοιτητές: 130 ευρώ
Εγγραφή από 5/11/2011 έως και την 1η ημέρα του συμποσίου
  • Επαγγελματίες: 220 ευρώ
  • Προπτυχιακοί Φοιτητές: 150 ευρώ

Άλλες λεπτομέρειες

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι ελληνικά, ενώ του σεμιναρίου Αγγλικά. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και σχετικό πιστοιποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες / Εγγραφές

 
  • Διεύθυνση: Κλίμακα, Ευμολπίδών 30-32, Γκάζι Αθήνα
  • Τηλ: 210 34 17 160-3
  • Fax: 210 34 17 164
  • Email: central@klimaka.org.gr
  • Websites: klimaka.org.gr, suicide-help.gr
Συμπόσιο Αυτοκτονικής Συμπεριφοράς Φωτογραφία:

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...