Απεργία εργαζομένων στο σύστημα Ψυχικής Υγείας!

διάβασα ότι στις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συντονισμένη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις μονάδες Ψυχικής Υγείας της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη χρηματοδότησης από πλευράς του Υπουργείου, το οποίο έπαψε να στηρίζει τις μονάδες που συμμετέχουν στο σύστημα μεταρρύθμισης “Ψυχαργώ”, όταν σταμάτησε να το συγχρηματοδοτεί η Ε.Ε. Η ελλιπής και μη συντονισμένη χρηματοδότηση των μονάδων Ψυχικής Υγείας δεν έχει αντίκτυπο μόνο στην τσέπη των εργαζομένων, αλλά και στην θεραπεία των νοσηλευομένων στις μονάδες αυτές. Στο κάτω-κάτω μια ριζική μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό δεν είναι προς το συμφέρον λίγων και εκλεκτών, αλλά όλων μας. Είναι κάτι που πρέπει να αφορά τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά, αλλά και συλλογικά ως κράτος.

  • Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007
  • Ώρα 8:30πμ
  • Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Πληροφορίες
  • Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων, Πρόεδρος: Νικολέτα Κυράνα (τηλ. 6932906429, ηλεκτρ. διεύθυνση: social_somatio@yahoo.gr)
  • Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι, Πρόεδρος: Αγγελική Συλλιγαρδάκη (τηλ.6977177173, ηλεκτρ.διεύθυνση:somatio_perivolaki@yahoo.gr).
  • Σωματείο Εργαζομένων Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Μακεδονίας Θράκης (Σ.Ε.Δ.Ψ.Α.Μ.Θ.), Πρόεδρος: Γιώργος Σουμελίδης (τηλ.6936593040, ηλεκτρ.διεύθυνση: somatio@yahoo.gr).
  • Σωματείο Εργαζομένων ΕΨΥΚΑ, Πρόεδρος: Μιλτιάδης Δροσόπουλος (τηλ. 6977321455).
  • Σωματείο Εργαζομένων της ΕΨΥΚΑ στη Δράμα, Πρόεδρος: Αθανάσιος Παπαδόπουλος (τηλ.6974758001)
Διαβάστε περισσότερα στο blog “Για μία κριτική και ριζοσπαστική Ψυχολογία

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...