Παρουσίαση βιβλίου: “Μυστικά για ευτυχισμένα παιδιά”

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Στέλλας Χ. Γιαννακούλα, με τίτλο «Μυστικά για ευτυχισμένα παιδιά». Πρόκειται για έναν συμβουλευτικό οδηγό που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς προτείνοντάς τους απλούς και πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στο σπίτι ή στις σχολικές αίθουσες, από το καθημερινό ξύπνημα του παιδιού μέχρι και τη δυσκολία του να κατανοήσει ένα κείμενο.

Όπως αναφέρει και η συγγραφέας στη σχετική περίληψη του βιβλίου, το βιβλίο αυτό απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς και στόχο έχει να παρουσιάσει πρακτικές μεθόδους και τρόπους διαπαιδαγώγησης, ώστε τα παιδιά να αποδίδουν μαθησιακά, αναπτύσσοντας εσωτερικά κίνητρα για την αναζήτηση της γνώσης και την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αναφέρεται και στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για την υποστήριξή τους στο σπίτι και το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα, στοχεύοντας στο ευρύ κοινό και προσφέροντας απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες και προβληματισμούς γονέων και εκπαιδευτικών, βάσει του κατάλληλου επιστημονικού υπόβαθρου και της πιο σύγχρονης βιβλιογραφίας. Το μικρό αλλά περιεκτικό βιβλίο, μέσα από τις 115 σελίδες του καταφέρνει να αγγίξει πολλά και διαφορετικά θέματα της καθημερινότητας γονέων και εκπαιδευτικών.

Το βιβλίο ακολουθεί την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού, προσφέροντας απαντήσεις σε απλούς προβληματισμούς σε σχέση με τη συμπεριφορά του παιδιού από τη βρεφική και προσχολική ηλικία έως και την ενηλικίωση. Γίνεται ειδική μνεία σε ειδικές μαθησιακές διαταραχές αλλά και στη διαχείριση νευροαναπτυξιακών διαταραχών όπως αυτή του αυτισμού. Οι απαντήσεις αυτές δίνονται βήμα-βήμα με έναν απλό και ξεκάθαρο τρόπο, δίνοντας σαφή υποστήριξη σε πρακτικό επίπεδο σε όλους εμάς που καλούμαστε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά στις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν.

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...