Ομάδες Διαχείρισης του Στρες

Το στρες αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ζωής μας! Το στρες, που όλοι νιώθουμε, είναι απαραίτητο για τη ζωή, είναι το σύστημα συναγερμού του οργανισμού που ενεργοποιείται όποτε υπάρχει μια απειλή και εξυπηρετεί την επιβίωση του ανθρώπου. Οι εποχές όμως άλλαξαν, οι απειλές είναι πολύ λιγότερες αλλά το σύστημα του στρες είναι το ίδιο. Συγκεκριμένα σήμερα γνωρίζουμε τις εγκεφαλικές περιοχές που ευθύνονται για την εμφάνιση του στρες, καθώς και τους νευροορμονικούς μηχανισμούς που συμμετέχουν.

Το ομαδικό μας αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που συναντούν δυσκολίες στο χειρισμό του στρες (π.χ., δυσχέρειες στο επάγγελμα, στις σπουδές, στην οικογένεια, στις σχέσεις κ.λπ.), ή αντιμετωπίζουν αρνητικές συνέπειες εξαιτίας του στρες, είτε αυτές είναι σωματικές (π.χ, κεφαλαλγίες ή άλλους πόνους) ή ψυχικές (π.χ., έντονο άγχος, μειωμένη αυτοεικόνα, απώλεια αυτοπεποίθησης, χαμηλές προσδοκίες αυτοαποτελεσματικότητας κ.λπ.).

Με όπλο μας τις γνώσεις αυτές και τις τεχνικές διαχείρισης του στρες καθώς και τις τεχνικές της κλινικής υπνοθεραπείας θα καταφέρουμε επιστημονικά αποδεδειγμένα όλοι μαζί να δούμε τους εαυτούς μας να έχουν τον έλεγχο της συμπεριφοράς τους, εσωτερική συνοχή που δύσκολα διαταράσσεται, αισιοδοξία και ουσιαστική χαλάρωση. Οι τεχνικές είναι ευχάριστες, εύληπτες και εμφανίζουν μία πληθώρα αλλαγών σε επίπεδο φυσιολογίας όπως:

  • μείωση των καρδιακών παλμών
  • μείωση του ρυθμού της αναπνοής
  • αύξηση της αντίστασης του δέρματος
  • αύξηση της δράσης των κυμάτων τύπου Α στον εγκέφαλο

Το παρεμβατικό μας πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκμάθηση επιστημονικών μεθόδων διαχείρισης του στρες και επιστημονικών μεθόδων κλινικής υπνοθεραπείας, γνωσιακή αναδόμηση, βιωματική εκπαίδευση, προώθηση υγιεινού τρόπου ζωής και τροποποίηση συμπεριφοράς (βελτίωση διατροφής, άσκησης, ύπνου).

Ας μην ξεχνάμε.. «Το στρες δεν αδειάζει το αύριο από τις λύπες του, αλλά αδειάζει το σήμερα από τη δύναμή του!»

Χώρος και Κόστος

Το ομαδικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στo Επιστημονικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας “Mind me”, περιλαμβάνει 10 συνεδρίες των 90’ με κόστος συμμετοχής 20 ευρώ. Γραφεία: Ευξείνου Πόντου 147, Ν. Σμύρνη, 17123, Αθήνα Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 7 (Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας)

Πότε;

1η Συνάντηση: Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, 17:00-18:30

Συντονίστριες

Η Aλβανού Άννα είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εισήχθη το 2006. Είναι κάτοχος διπλώματος στην κλινική Ψυχοθεραπεία- Υπνοθεραπεία ( Πιστοποίηση General Hypnotherapy Standards Council ,Βρετανία). Η Ντελίκου Κατερίνα είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Επικοινωνία

Εισαγωγική Φωτογραφία

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...