Μονοήμερο Βιωματικό Σεμινάριο με Θέμα: Όνειρα: ο Εσωτερικός μας Καθοδηγητής

Η ομάδα “THERATREE – Awakening the Senses of the Soul” διοργανώνουν μονοήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα τα όνειρα. Το σεμινάριο θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 από τις 10:30 – 17:30 (Προσέλευση 10:15- 10:30) στο χώρο Theratree στην Αθήνα (Nεοφύτου Βάμβα 7, Κολωνάκι). Το κόστος ανέρχεται στα 80€.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλο το κοινό, ειδικούς και μη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα:

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σπίτι με τα πολλά επίπεδα και τα διαφορετικά δωμάτια συμβολίζει σύμφωνα με τον Γιούνγκ την τεράστια δυνατότητα δημιουργικής και πνευματικής ανάπτυξης που διαθέτουμε όλοι μας. Πολλοί όμως αυτοπεριοριζόμαστε στο υπόγειο. Στις συναντήσεις αυτές θα ξεκλειδώσουμε δωμάτια σκονισμένα και ανεξερεύνητα, που κρύβουν πολύτιμους ξεχασμένους θησαυρούς, ανεκμετάλλευτα ταλέντα, χαρίσματα και ψυχικές ποιότητες. Παίρνοντας το κλειδί από το υλικό των ονείρων μας, δημιουργούμε γέφυρες και με άλλους «ορόφους» και «διαμερίσματα». Έτσι, σιγά – σιγά μαθαίνουμε να ιχνηλατούμε το μονοπάτι προς το πραγματικό μας σπίτι, τον Αυθεντικό Εαυτό μας, και οδηγούμαστε στην κατάκτηση ενός pass-partout, ενός κλειδιού δηλαδή που ανοίγει όλα αυτά τα διαφορετικά δωμάτια – τμήματα του εαυτού μας. Τι θα διερευνήσουμε:
  • Πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος των ονείρων στην Αρχαία Ελλάδα και πώς επιτάχυναν την διαδικασία ίασης μέσω της «εγκοίμησις» στα Ασκληπιεία;
  • Ποιά η χρησιμότητά τους στην προσωπική μας ανάπτυξη;
  • Γιατί ο Freud τα χαρακτήριζε ως τη «βασιλική οδό προς το ασυνείδητο»;
  • Επαναλαμβανόμενα όνειρα. Ποιό το μήνυμα που επιμένουν να μεταφέρουν;
  • Τι προετοιμασία έκαναν οι Πυθαγόρειοι πριν από τον ύπνο ώστε να δουν αποκαλυπτικά όνειρα ;
  • Η σημαντική αξία των ονείρων στην καθημερινή μας ζωή. Πώς μπορούν να επιφέρουν “κάθαρση” και θεραπεία;
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα σας δοθεί η δυνατότητα να θέσετε σχετικά ερωτήματα που κατά καιρούς σας έχουν απασχολήσει και θα θέλατε να συζητήσετε σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...