4ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της B Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει ένα σεμινάριο κατάρτισης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία (ακαδημαϊκό έτος 2012-2013). Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση [pdf], στόχος του σεµιναρίου είναι “η παροχή εξειδικευµένων πρακτικών γνώσεων και η κατάρτιση των επαγγελµατιών που στελεχώνουν το χώρο της ειδικής αγωγής ώστε να καταστούν ικανοί να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο παιδί και την οικογένεια του”.

Απευθύνεται σε ειδικούς από όλους τους κλάδους σχετικούς με την ειδική αγωγή, όπως παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και ειδικούς θεραπευτές.

Η έναρξη του Σεµιναρίου προγραµµατίζεται για το Νοέµβριο του 2012, ενώ οι συναντήσεις θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα από τις 9.00 π.µ. έως τις 3.00 µ.µ.

Το Σεµινάριο περιλαµβάνει:

  • Θεωρητική Κατάρτιση πρακτικού χαρακτήρα (βιωµατικές ασκήσεις, εκπαίδευση µε Video, εκπαίδευση µε νέες τεχνολογίες, οµάδες εργασίας µε εποπτεία).
  • 70 ώρες Πρακτική εξάσκηση σε δηµόσιους φορείς ειδικής αγωγής
  • 60 ώρες εκπαίδευσης σε σχεδιασµό προγραµµάτων παρέµβασης και υποστήριξης µε ειδική θεµατολογία.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δωθεί βεβαίωση παρακολούθησης και πιστοποιητικό κατάρτισης, ενώ το κόστος κυμαίνεται από 100€ έως 1300€, ανάλογα με τον αριθμό των συναντήσεων που θα παρακολουθήσει ο συμμετέχοντας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και τις 26 Οκτωβρίου 2012.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ιστοσελίδα http://www.2pediatric.gr Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132009186, 2132009198 (καθηµερινά 9 π.µ. – 2 µ.µ.) Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο: developmentalhealth@yahoo.com & irene.laiou@gmail.com

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...