Συμπόσιο Αφηγηματικής Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συμβουλευτική ΨυχολογίαΤο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: “Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία” του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνει Συμπόσιο – Σεμινάριο με θέμα: “Αφηγηματικές Προσεγγίσεις στη Συμβουλευτική και την Εκπαίδευση” στις 15-16 Μαΐου 2010 στο Βόλο, στο Αμφιθέατρο Σαράτση.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η κ. Jane Hutton, κοινωνική λειτουργός, οικογενειακή και αφηγηματική θεραπεύτρια και μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του “Dulwich Centre of Narrative Therapy & Communtiy Work” στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, που δημιουργήθηκε από τον Michael White (ιδρυτή της αφηγηματικής συμβουλευτικής) και το οποίο εισηγήθηκε διεθνώς την Αφηγηματική Συμβουλευτική. Από την Ελλάδα, ομιλητές είναι η κ. Φιλία Ίσαρη και ο κ. Αδάμ Χαρβάτης, οι οποίοι έχουν αξιόλογη δουλειά στο χώρο της Αφηγηματικής Συμβουλευτικής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην αφίσα και το πρόγραμμα του συμποσίου, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf από τα ακόλουθα links:

]]>

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...