Το Πανεπιστήμιο Θεσαλλίας ζητάει συνεργασία με επαγγελματίες στον χώρο της Συμβουλευτικής

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνει Μεταπτυχιακό (ΠΜΣ) με τίτλο: «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία». Ζητείται συνεργασία με επαγγελματίες–επιστήμονες στο χώρο της Συμβουλευτικής, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, για την Προσωπική Ανάπτυξη των φοιτητών, που υποχρεούνται να λάβουν μέρος σε ατομική (40 ώρες) και ομαδική (60 ώρες) συμβουλευτική με στόχο: α) την ανάπτυξη της αυτογνωσίας τους, β) τη συνειδητοποίηση τόσο των δυνατών όσο κυρίως των ευάλωτων σημείων της προσωπικότητάς τους και γ) την επεξεργασία ή/και την επίλυση ορισμένων δύσκολων προσωπικών τους θεμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι, με σπουδές κυρίως στην Ψυχολογία, αλλά και σε άλλες επιστήμες υγείας, θα πρέπει απαραίτητα να έχουν πιστοποιημένη εκπαίδευση (θεωρητική, πρακτική, βιωματική) στη συμβουλευτική-ψυχοθεραπεία. Μπορεί να ασκούν τη συμβουλευτική στο δημόσιο/ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες και καλούνται να καταθέσουν, μέχρι 15 Ιουνίου 2009, βιογραφικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, όπου αναφέρεται αναλυτικά: α) η επαγγελματική τους εμπειρία στη συμβουλευτική και β) η εκπαίδευσή τους (θεωρητική, πρακτική, βιωματική) σε κάποια προσέγγιση της συμβουλευτικής (προσωποκεντρική, υπαρξιακή, συμπεριφορική–γνωστική, ψυχοδυναμική, συστημική, οικογενειακή, συνθετική…).

  • Διεύθυνση: Γραμματεία ΠΜΣ – Συμβουλευτικής, Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 382 21 Βόλος.
  • Γραμματεία: Τρίτη απόγευμα: 16:00–21:00, Τετάρτη & Πέμπτη πρωί: 11:00–13:00, Τηλ.: 24210-74738
  • E-mail: msc.counselling@uth.gr
  • Πληροφορίες: http://www.sed.uth.gr

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...