Το 1ο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Με μεγάλη χαρά έμαθα πως σε ένα μήνα ( 11-13 Απριλίου 2008 ) θα διεξαχθεί το πρώτο συνέδριο φοιτητών Ψυχολογίας στην χώρα μας! Φοιτητές από όλα τα τμήματα Ψυχολογίας της Ελλάδας θα συναντηθούν για να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τα προγράμματά τους, το μέλλον τους ως επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, αλλά και το μέλλον της ίδιας της επιστήμης της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Άλλωστε το σύνθημα του συνεδρίου είναι “Νέοι Ψυχολόγοι Αντιμέτωποι με την Πρόκληση του Επαγγέλματος”. Συγκεκριμένα το συνέδριο θα παρακολουθήσουν φοιτητές φοιτητές από τα εξής τμήματα/προγράμματα Ψυχολογίας:

Το συνέδριο οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας. Όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο της ΕΡΤ, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:
  • Ενημέρωση των φοιτητών Ψυχολογίας πάνω στο αντικείμενο της εκπαίδευσής τους με αναφορά σε όλους τους εφαρμοσμένους και θεωρητικούς κλάδους της
  • Θέματα επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού των φοιτητών Ψυχολογίας
  • Προοπτικές εργασίας για τους νέους απόφοιτους σχολών Ψυχολογίας, εμπόδια στην απασχόληση και θέματα επαγγελματικής δεοντολογίας και κατοχύρωσης
  • Ρόλος και (αναγκαία) συμβολή των Ψυχολόγων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
  • Θέματα διαχείρισης προσωπικών θεμάτων/Αυτογνωσίας στους Ψυχολόγους

11 – 13 Απριλίου 2008 Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Πανεπιστημιούπολη 157 84 Ιλίσια, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες: Υ.Γ. Συγνώμη που έχω παραμελήσει λίγο το blog, αλλά αυτό τον καιρό είμαι ιδιαίτερα απασχολημένος. Ελπίζω σύντομα να βρω τον χρόνο να ανεβάσω νέα posts. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας.

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...