Το επόμενο σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο ένα διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάσταση που επικρατεί στην ψυχική υγεία, η οποία εν μέσω κρίσης χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν τα απογεύματα στην οδό Πατμου και Καραβια (Καραβια 23, Πατήσια, Αθήνα).
Προβολή μεγαλύτερου χάρτηΣυγκεκριμένα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 19.00 θα γίνει συζήτηση για την επίπτωση του μνημονίου στην ψυχική μας υγεία: αύξηση των αυτοκτονιών, κατάθλιψη, εργασιακή βία, καθημερινή εξουθένωση κ.α. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 21.30, στον ίδιο χώρο, η θεατρική ομάδα buffonata θα παρουσιάσει το έργο “Στα Βαθιά”.
Αν και προσωπικά δεν θα μπορέσω να παραστώ, θα παρότρυνα οποιονδήποτε ανησυχεί για την παραμέληση της ψυχικής υγείας στη χώρα μας και την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και -πολύ περισσότερο- να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες. Μέσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η συζήτηση, η αλληλεγγύη και η αντίδραση είναι τα μόνα μέσα επιβίωσης που μας έχουν μείνει.
- Η ψυχολογία της πολιτικής στην Ελλάδα: Από το ragebait στην κρίση αντιπροσώπευσης - 4 Μαρτίου 2026
- Από τον Super Mario στο Fortnite: πως τα βιντεοπαιχνίδια διαμορφώνουν τον τρόπο σκέψης μας - 13 Φεβρουαρίου 2026
- Δικαιώματα του Παιδιού: στηρίζοντας τον πολίτη του σήμερα - 20 Νοεμβρίου 2025
