Διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την Ψυχική Υγεία

Το επόμενο σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο ένα διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάσταση που επικρατεί στην ψυχική υγεία, η οποία εν μέσω κρίσης χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν τα απογεύματα στην οδό Πατμου και Καραβια (Καραβια 23, Πατήσια, Αθήνα).

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Συγκεκριμένα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 19.00 θα γίνει συζήτηση για την επίπτωση του μνημονίου στην ψυχική μας υγεία: αύξηση των αυτοκτονιών, κατάθλιψη, εργασιακή βία, καθημερινή εξουθένωση κ.α. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 21.30, στον ίδιο χώρο, η θεατρική ομάδα buffonata θα παρουσιάσει το έργο “Στα Βαθιά”.

Αν και προσωπικά δεν θα μπορέσω να παραστώ, θα παρότρυνα οποιονδήποτε ανησυχεί για την παραμέληση της ψυχικής υγείας στη χώρα μας και την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και -πολύ περισσότερο- να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες. Μέσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η συζήτηση, η αλληλεγγύη και η αντίδραση είναι τα μόνα μέσα επιβίωσης που μας έχουν μείνει.

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...