Συμπόσιο Δραματοθεραπείας 10 και 11 Μαΐου 2014

Το 2014 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το ξεκίνημα του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ* (1994), παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη συγκεκριμένη μέθοδο, έρευνα και θεραπεία. Το ΑΙΩΝ θέλει να το γιορτάσει μαζί με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την έλευση της Δραματοθεραπείας στην Ελλάδα (1984).

Συνεργάστηκε με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και διοργανώνει ένα Συμπόσιο Δραματοθεραπείας στην Αθήνα στις 10 και 11 Μαΐου 2014 στους χώρους του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου: Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, με θέμα:

«Το τρίγωνο της συνάντησης: Εκπαίδευση, Τέχνη, Θεραπεία»

Το Ινστιτούτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Γνωρίζουμε ότι η Δραματοθεραπεία σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει μια θεαματική εξάπλωση στα πεδία της εκπαίδευσης και της θεραπείας, αλλά και αναγνώριση, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ως εκ τούτου όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν την επίλυση των προβλημάτων τους μέσω της Δραματοθεραπείας, αλλά και την εκπαίδευση στη συγκεκριμένη μέθοδο. Συμμετέχοντας στα σημαντικά συνέδρια που έχουν ήδη διοργανωθεί στη χώρα μας, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα πλούσιο υλικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και θεραπευτικό που ζητά να εκφραστεί και να δημοσιοποιηθεί, ενώ πολλοί σπουδαστές ή απόφοιτοι των ανθρωπιστικών σπουδών έχουν αιτήματα σχετικά με τη Δραματοθεραπεία.

Είναι καιρός να συνευρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εργασίας μας, τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες της Δραματοθεραπείας με άλλα γνωστικά πεδία, εφ’ όσον θα συμμετέχουν πολλοί εισηγητές από συναφείς επιστημονικούς χώρους μαζί με καταξιωμένους δραματοθεραπευτές.”

Το διήμερο Συμπόσιο θα περιλαμβάνει ελεύθερες ανακοινώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, master classes, performances, posters, βιωματικά εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις, από 80 και πλέον διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εικαστικών, της μουσικής, του χορού και φυσικά του Δράματος.

Κατά την διάρκεια του Συμποσίου θα ανακοινωθούν και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στο χώρο της Παιγνιοθεραπείας με σύμβουλο την Brenda Meldrum και της Εκφραστικής Θεραπείας με υπεύθυνο τον Dr Avi Goren-Bar, οι οποίοι θα συμμετέχουν με master classes.

Κόστος έγκαιρης εγγραφής έως 30 Απριλίου (παράταση) 30 ευρώ.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Για να εγγραφείτε, στείλτε συμπληρωμένη την παρακάτω αίτηση στη διεύθυνση aeongr@otenet.gr.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...