Η Φτώχεια και οι Συνέπειες της στον Τομέα των Ψυχικών Συμπεριφορικών Διαταραχών για Έφηβους και Ενήλικες

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» έχουν την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουν τη διεξαγωγή του 1ο Διεθνούς Συνεδρίου, με θέμα: “Η Φτώχεια και οι Συνέπειες της στον Τομέα των Ψυχικών Συμπεριφορικών Διαταραχών για Έφηβους και Ενήλικες”.

Η διεξαγωγή θα γίνει στην Αθήνα στο Divani Palace Acropolis από τις 18 έως και τις 20 Απριλίου 2013, υπό την εποπτεία Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία συγκροτείται από επιφανείς Ευρωπαίους Έλληνες και ξένους καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές δραστηριοποιούμενους στον τομέα της έρευνας.

O σκοπός της εκδήλωσης έγκειται στο να εντείνουμε την συνειδητοποίηση της Ελληνικής γνώμης ως προς τον τεράστιο αντίκτυπο που συνεπάγεται η φτώχεια ως προκαλούσα την τεράστια αύξηση του ρυθμού ψυχικών ασθενειών.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην διάδοση αρχών και συμπεριφορών, καθώς και στην αναζήτηση λύσεων, στην διαχείριση της κρίσης, που επιδρά επί της ψυχικής υγείας. Ουσιαστικά λοιπόν τίθεται στοχοθεσία για την καλύτερη λειτουργικότητα της κοινωνίας, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και επιστημονικών πληροφοριών που εδράζονται σε δομημένο επιστημονικό σύστημα.

Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει ευρύ φάσμα των καταστάσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο ιατρός ενώ διακεκριμένοι ομιλητές από χώρους άλλων Επιστημών στο παραπάνω συνέδριο θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του με την ιδιαίτερη εξοικείωσή τους στα θέματα που θα αναπτύξουν.

Πληροφορίες

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: www.psy-poverty.gr

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...