Πενθήμερη ανοικτή ενημέρωση και ξενάγηση στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης

Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου,  διοργανώνει πενθήμερη ανοικτή ενημέρωση και ξενάγηση στο χώρο λειτουργίας του (Καραολή & Δημητρίου 1- Θεσσαλονίκη) από τις 17 έως 21 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρες 10:00π.μ. – 13:00μ.μ. προς όλους  τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης (Κ.Η.Α.Α.Δ.Μ)

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης (Κ.Η.Α.Α.Δ.Μ.) αποτελεί μια εξωνοσοκομειακή κοινοτική υπηρεσία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.) που λειτουργεί από το 2002. Έχει δυναμικότητα δέκα (10) ατόμων και εξυπηρετεί τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer.

Είναι εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών που φιλοξενεί, η επιλογή των οποίων γίνεται από το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Μνήμης του Ψ.Ν.Θ. Επιπροσθέτως, φιλοξενεί ασθενείς που παραπέμπονται από άλλα Ιατρεία Μνήμης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης καθώς και από άλλες Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Είναι στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο στους ασθενείς όσο και στους οικογενειακούς φροντιστές τους.

Στεγάζεται στο κτίριο της οδού Καραολή και Δημητρίου 1, στον 4ο όροφο, στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κ.Η.Α.Α.Δ.Μ. είναι η μοναδική υπηρεσία  του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) που λειτουργεί πανελλαδικά.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...