Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη μουσικοθεραπεία Bonny Method of Guided Imagery and Music (GIM)

Η «Ομπρέλα: Διεπιστημονική Εταιρία Ψυχολογικής Παρέμβασης» σε συνεργασία με το European Bonny MethodGIM Training Programδιοργανώνουν νέο πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Μουσικοθεραπεία GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USAκαι το EuropeanNetwork of GIM (ENGIM).

Περιγραφή Προγράμματος

Στόχοι

Το σεμινάριο αποτελεί μια εντατική εισαγωγή στη μουσικοθεραπεία Guided Imagery and Music, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές του Association for Music and Imagery (AMI) (http://www.ami-bonnymethod.org και του European Network of GIM (ENGIM) και στοχεύει στην άρτια εξοικείωση των συμμετεχόντων  με τη μέθοδο, απαραίτητη για το κυρίως μέρος της εκπαίδευσης. Το σεμινάριο αποτελείται από θεωρία και βιωματικά εργαστήρια, εστιάζοντας στα παρακάτω βασικά σημεία:

  •       Εισαγωγή στη θεωρία και ιστορική αναδρομή του GIM
  •       Ιδιότητες της μουσικής και της νοητικής απεικόνισης χρήσιμες στην κλινική πράξη
  •       Αξιολόγηση και βασικά θεραπευτικά ζητήματα
  •       Μοντέλα επιπέδων συνείδησης
  •       Εξοικείωση με τα θεμελιώδη μουσικά προγράμματα της μεθόδου
  •       Κλινικές εφαρμογές
  •       Δεοντολογία και αντενδείξεις
  •       Βιωματικά εργαστήρια σε ομάδα και δυάδες (role-playing)

Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στο GIM

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του Association for Music and Imagery και του ENGIM και διοργανώνεται σε συνεργασία με το European Bonny Method GIM Training Program  ξεκινώντας με το 3ήμερο εισαγωγικό σεμινάριο (Level I) τον Σεπτέμβριο του 2013 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.  Η παρακολούθηση του είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω συμμετοχή στο πλήρες πρόγραμμα εξειδίκευσης το οποίο ξεκινάει το 2014 και αποτελείται από  σεμινάρια συνολικής διάρκειας 30 ημερών που θα ολοκληρωθούν σε διάστημα περίπου 3 ετών (κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες). Η εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης κλινική πρακτική, εποπτείες και προσωπική θεραπεία με τη μέθοδο GIM. Οι απόφοιτοι του πλήρους προγράμματος, εγγράφονται ως μέλη στο ΑΜΙ και στο ENGIM και  αναγνωρίζονται ως πιστοποιημένοι θεραπευτές GIM.

Για αναλυτική περιγραφή της μεθόδου GIM και λεπτομέρειες για την ύλη του  πλήρους προγράμματος,  επισκεφτείτε τη σελίδαwww.gimtherapy.eu

Λεπτομέρειες Προγράμματος

  • Μορφή προγράμματος: 3ήμερο θεωρητικό και βιωματικό σεμινάριο
  • Εκπαιδεύτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου
  • Ημερομηνίες και ώρες :
    • Αθήνα: 20-22 Σεπτεμβρίου, 10.00-18.00
    • Θεσσαλονίκη27-29 Σεπτεμβρίου 10.00-18.00
  • Κόστος Α’ κύκλου (Level I): 300€ (με προκαταβολή 100€ έως 31/7 ) / 350€ ( προκαταβολή μετά τις 31/7)

Πληροφορίες

Για λεπτομέρειες εγγραφής, διαδικασία πληρωμής και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email:musictherapy.news@gmail.com ή καλέστε την συντονίστρια του προγράμματος, Ευαγγελία Παπανικολάου, στο 210 802 5536 (αφήστε μήνυμα και τηλέφωνο).

Εισαγωγική Φωτογραφία

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...