Αποτελέσματα poll: Πόσες φορές έχετε επισκεφθεί λειτουργό ψυχικής υγείας;

Το τελευταίο poll που είχα αναρτημένο στο Ψυχολογείν σας ρωτούσα πόσες φορές έχετε επισκεφθεί κάποιον λειτουργό ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό κτλ. Οι απαντήσεις που δώσατε ήταν οι ακόλουθες:

poll-psix

Τα αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ αυτά που ανέμενα. Οι μισοί δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ κάποιον ειδικό, ενώ οι υπόλοιποι μισοί έχετε πάει τουλάχιστον μια φορά. Είναι εκπληκτικό το ποσοστό του 26% που συγκέντρωσε η απάντηση “Περισσότερες [από πέντε] φορές“. Αυτό αφενός μας δείχνει πως ένας στους τέσσερις επισκέπτες του Ψυχολογείν έχει κάποια πολύ καλή επαφή με το σύστημα Ψυχικής Υγείας και αφετέρου πως είναι πιθανόν πως ψάχνουν για συγκεκριμένες πληροφορίες. Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με την ψυχική τους υγεία ανοίγονται στο διαδίκτυο αναζητώντας πληροφορίες για το θέμα που τους απασχολεί, αντί να κλείνονται στο καβούκι τους. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι μια μεγάλη νίκη του ίντερνετ και της νέας εποχής στην οποία μας έχει εισάγει.

Όπως φαίνεται και από τα keywords που χρησιμοποιούνται στις μηχανές αναζήτησης με τα οποία φτάνει κανείς στο Ψυχολογείν, κυρίως οι περιστασιακοί και τυχαίοι επισκέπτες ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένες ψυχικές διαταραχές και ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές (η κατάθλιψη και η αυτοκτονία δυστυχώς κρατούν τα ηνία) αλλά και φάσεις στην ανάπτυξη του ανθρώπινου ψυχισμού (π.χ. εφηβεία).

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές για εμένα και θα αξιοποιηθούν τα μάλα στην ενημέρωσή σας μέσω του Ψυχολογείν.

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...