Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΠΑ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης 10306.

Η γραμμή αυτή είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του Υπουργείου με πολλούς φορείς ψυχικής υγείας (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», ΕΚΚΑ, Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και εθελοντές ψυχολόγους). Στόχος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε πολίτες που βιώνουν ψυχοπιεστικές καταστάσεις λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας που βιώνουμε όλοι εν μέσω της πανδημίας του ιού COVID-19.

Το Υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τις συγκεκριμένες διαθέσιμες υπηρεσίες της γραμμής:

  1. Παροχή ψυχολογικής στήριξης: 24ωρη λειτουργία.
  2. Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα: λειτουργία από 08.00 έως 20.00.
  3. Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών: 24ωρη λειτουργία.
  4. Παροχή ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού: λειτουργία από 08.00 έως 20.00
  5. Παροχή κοινωνικής στήριξης: λειτουργία από 08.00 έως 20.00

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...