Σειρά πανεπιστημιακών διαλέξεων: Εισαγωγή στην Ψυχολογία

Το Πανεπιστήμιο του Yale εδώ και κάποια χρόνια προσφέρει δωρεάν ορισμένες διαλέξεις στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις από τις αίθουσες του Πανεπιστημίου, όπως ακριβώς τις παρακολουθούν και οι φοιτητές του ιδρύματος. Στη σειρά βίντεο που θα βρείτε εδώ ο Δρ. Bloom διδάσκει σε πρωτοετείς φοιτητές το εισαγωγικό μάθημα στην Ψυχολογία και καλύπτει μια σειρά από θέματα όπως την ιστορία της ψυχολογίας, την ανθρώπινη ανάπτυξη, την ανάπτυξη της γλώσσας, την εξέλιξη και χρήση των συναισθημάτων αλλά και της λογικής σκέψης κ.α.

Τα βίντεο απευθύνονται κυρίως στο ευρύ κοινό που θέλει να έρθει σε επαφή με την επιστημονική βάση της ψυχολογίας, καθώς δεν απαιτεί κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις για να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις, ενώ όλα όσα αναφέρονται σε αυτές (θα πρέπει να) είναι γνωστά στους τελειόφοιτους ψυχολόγους.

Η γλώσσα των διαλέξεων ειναι φυσικά τα αγγλικά (με υπότιτλους στα αγγλικά).

Το κείμενο προσφέρεται με άδεια ""Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές". Μπορείτε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε το κείμενο δίχως να το αλλάξετε και αποκλειστικά για μη εμπορική χρήση, μόνο εφόσον αναφέρετε τον συντάκτη και την πηγή. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και άρση των περιορισμών απαιτείται η γραπτή άδεια του συντάκτη.

Δημήτρης Αγοραστός

Δημήτρης Αγοραστός

Ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (University of Tuebingen). Ασχολείται με την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, καθώς και με την αξιολόγησή τους στα πλαίσια εντοπισμού και αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών. Επιπλέον, μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζεται, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.Έχει εμπειρία παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...